Haberler

Teke Yöresi Kültürü Amerika'da Tanıtıldı

Güncelleme:

Georgia Eyaleti'nin Başkenti Atlanta'da 4. Türk-Amerikan Dostluk Günü programı düzenlendi.

2011 yılında Türkiye ve Amerika'nın Georgia Eyaleti arasında yapılan anlaşmayla Türkiye ve Georgia'nın "23. Üst Düzey Ticari Partner" olarak kabul edilmesi, bununla birlikte ticari ve kültürel ilişkilerin her geçen yıl artarak devam etmesi vesilesiyle 2010 yılından beri düzenli olarak geliştirilen ilişkiler kapsamında bu yıl 6-7 Şubat tarihlerinde Georgia Eyaleti'nin Başkenti Atlanta'da 4. Türk-Amerikan Dostluk Günü programı düzenlendi.

Atlanta'da düzenlenen 4. Türk-Amerikan Dostluk Günü, Türkiye'den Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Istanbul Center Genel Müdürü Turan Kılıç ve Güneydoğu Eyaletleri Türk Federasyonu Başkanı Mustafa Gökhan Şahin ve işadamlarından oluşan heyet ile Georgia Eyaleti Valisi Nathan Deal, Eyalet Senatörleri ve Milletvekillerinin ev sahipliğinde yapıldı.

Etkinlikler kapsamında 6 Şubat tarihinde yapılan ziyaretler çerçevesinde iyi niyet ve ilişkileri geliştirme bağlamında Eyalet yetkilileri ile üst düzey görüşmeler yapıldı.

Georgia Valisi Nathan Deal tarafından 7 Şubat tarihinde düzenlenen, Georgia eyaletinden 120 civarında senatör ve milletvekilinin katıldığı resepsiyona, Türk heyeti ile birlikte Türkiye'nin Georgia Fahri Konsolosu Mona Tekin Diamond da katıldı.

Vali Deal Türk Heyetine Teşekkür Etti

Resepsiyonda konuşma yapan Georgia Valisi Nathan Deal, Türkiye ile Georgia eyaleti arasındaki ilişkilerin her geçen yıl daha da arttığını ifade ederek, her yıl büyük bir keyifle katıldığı Türk-Amerikan Dostluk Günü programının bir parçası olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Deal, geçen yaz Türkiye'yi ziyaret etme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu dile getirerek Türkiye ve Georgia Eyaleti'nin ilişkilerinin her geçen yıl daha da gelişmesinde üstün gayret ve emeği olan Istanbul Center ve Türk-Amerikan Ticaret Odası'na . Bu program için Türkiye'den gelen Vali Nurettin Yılmaz ve milletvekillerine teşekkür etti. Vali Deal ayrıca bu dostluk programının bir parçası olmaktan memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi.

İlişkiler Her Geçen Gün Artıyor

Vali Nethan Deal ve Senato üyelerine hitaben bir konuşma yapan Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, Türkiye'nin son yıllarda uygulanan başarılı politikalarla yüksek bir büyüme grafiği yakaladığını, bölgede ve dünyada kazandığı bu başarıyla adından söz ettirdiğini vurgulayarak "Georgia Eyaleti ile her iki tarafın da menfaatine hizmet edeceğine inandığımız ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz'' dedi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da Türk-Amerikan Dostluk Günü programı vesilesiyle yaptığı açıklamada, ''Burada bu kadar insanın Georgia ve Türkiye arasındaki giderek gelişen ilişkileri tanımak ve desteklemek amacıyla bir arada toplanması, beni çok heyecanlandırdı. Burada yaşayan Türk toplumunun Georgia ve Türkiye ilişkileri için yaptığı çalışmaları desteklediğiniz için çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Vali Yılmaz, ziyaret sonunda yaptığı değerlendirmede ise Türk Amerikan Dostluk Günleri'ne katılımın kendileri açısından verimli geçtiğini ifade ederek hem Türkiye-Georgia kültürel ve ticari ilişkilerinin gelişmesi hem de gelişime açık yapısı ve tarihten gelen kültürel birikimiyle Teke Kültürü'nün başkenti olan Burdur'un bu buluşma vesilesi ile Amerikalı Yöneticiler ve senato üyeleri ile iş adamlarına tanıtılması ve ticari bağlar oluşturulması açısından önemli temaslarda bulunduklarını kaydetti.

Yılmaz, Sagalassos ve Kibiyra Antik Kentleri, Burdur İnsuyu Mağarası, Salda Gölü gibi Burdur'a ait birçok tarihi ve turistik mekanların bölgede ve Türkiye'de ki yatırım olanakları ve Türkiye kültürüne ait değerlerle birlikte ziyaretler esnasında yaptıkları temaslarda dile getirildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Atlanta Türkiye Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title