Haberler

TEGEP "Eğitim ve Gelişim Zirvesi" Yapıldı

Güncelleme:

TEGEP 3. Eğitim ve Gelişim Zirvesi'nde öğrenmedeki dönüşüm ele alındı.

Üçüncü TEGEP "Eğitim ve Gelişim Zirvesi"nde, öğrenme süreçleri ve biçimindeki dönüşüm, bu dönüşümde yöneticilere düşen görevler farklı boyutlarıyla değerlendirildi
TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Eğitim ve Gelişim Zirvesi" iş dünyasından yoğun ilgi gördü. Farklı sektörlerden 350'den fazla profesyonelin katıldığı etkinlik; yetişkin eğitimi ve gelişimi alanında 25'ten fazla konusunda uzman yerli ve yabancı konuşmacıya ev sahipliği yaptı.

Kongrenin açılışını TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Direktörü Saynur Önen yaptı. Açılışın ardından konuşmacılar ve sunumlarında değindikleri konular kısaca şöyle oldu:
Stefaan Van Hooydonk: "21. Yüzyılın ve değişimin gerçeklerini anlayıp kalıpların dışında düşünebilmeli"

Philips Lighting Universitesi'nin Dekanı ve CLO'su Stefaan Van Hooydonk sunumunda, öğrenmenin dönüşüm içinde olduğunu vurguladı. Philips öğrenme süreçlerinin de bu doğrultuda bir dönüşüm içinde olduğunu anlatan Van Hooydonk, Philips'teki süreçleri ve örnek uygulamaları paylaştı. Öğrenmenin dönüştürücü bir araç olarak kullanılması için hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Van Hooydonk, kurum içinde ya da çalışanlarda gizlenmiş bilgilerin açık bilgi haline getirilmesi gerekliliğine değindi.

Dr.Hischam El Agamy: "Yeni dünya düzeninde yöneticilerin sahip olması gereken kritik yetkinlikler"

IMD International'ın kurucusu ve yöneticisi olan Hischam El Agamy, "Gelişmekte Olan Ülkelerde Fark Yaratan İşletmelerin Liderleri ve Öğrenme Ortamları" konulu sunumunda yeni dünya düzenine ilişkin dinamiklere ve gerçeklere değindi. Bu yeni düzende yöneticilerin sahip olması gereken kritik yetkinlikleri anlatan El Agamy, "Olası senaryolara hazır olmak ve çeviklik yeni dönemde giderek önem kazanan yetkinlikler olacaktır" dedi.

Wei Wang: Dünyanın her yerinde sorulan sorular aynı:"Öğrenmenin yarattığı değeri nasıl göstereceğiz?", "Temel eğilimler nelerdir?", "Şirketim öğrenme konusunda doğru yolda mı?"

Zirve'nin ABD'den konuğu, yetişkin eğitimi alanında dünyanın en büyük ve köklü organizasyonu olan ASTD'nin (American Society for Training & Development) Uluslararası İlişkiler Direktörü Wei Wang, sunumunda ASTD hakkında kısaca bilgi verdikten sonra toplam 50 ülke içinden Fortune Global 500 şirketleri arasından seçilen 475 kurum üzerinde yapılan, öğrenme ve gelişim eğilimlerinin ortaya çıkarılmasına olanak tanıyan 2013 araştırmasının bazı verilerini paylaştı. Wang öğrenme profesyonellerinin değişen rollerine de değindiği sunumundan sonra katılımcıları TEGEP Delegasyonu ile, Mayıs ayında gerçekleşecek olan 2014 ASTD Konferansına katılmaya davet etti.

Michael Salone sunumunda; kurucusu olduğu Alstom Üniversitesi uygulamalarına yer vererek, yeni öğrenme teknolojileri ve bazı birbirinden öğrenme uygulamalarını paylaştı.
Salone, İşbirlikçi ve birbirinden öğrenmeyi kolaylaştıracak bir altyapı sağlamanın önemini vurgulayarak örneklerle açıklamalarda bulundu.

Evrim Kuran: "Infobezity donemindeyiz, bilgi yağan çalısana bir şeyler öğretmek durumundayız. Bilgi Küratörü olmalıyız"

Evrim Kuran, "Y Kuşağı Ne İster?" konulu sunumuyla Zirve'nin ilgiyle izlenen bir diğer konuşmacısıydı. Nüfusun % 35'ni Y kuşağının oluşturduğunu ifade eden Kuran, kuşaklar arasındaki farklılıklara dikkat çekerek yapılan araştırmalardan örnekler sundu.

Bununla beraber hala Y kuşağını konuşuyor olsak da Z kuşağına hazır olunması gerektiğini belirten Kuran; önümüzdeki 30 yıl içinde nüfusumuz 90 milyon olacağını ancak daha sonra bir süre bu seviyede sabit kalacağını şirketlerin bu dönemdeki iş gücü planlamalarında bu duruma dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Zirve programında yer alan ; "Koçların Gözünden Koçluk Hikayaleri" ve "Sosyaliz Mobiliz Dijitaliz; Böyle Öğreniyoruz" konulu iki panel ile "Karma Öğrenme Tasarımı" ve "Eğitimin Ölçümlenmesi" konulu iki atölye ve "Yeteneği Keşfet, Yetiştir, Hazırla; İşte Bu Da Bir Yetenek" konulu oturumlar da ilgi ile izlendi.

Zirve'de, TEGEP tarafından bağımsız bir araştırma şirketi olan GFK aracılığı ile gerçekleştirilen ve Türkiye'de bu konuya ilişkin yapılan ilk araştırma olan Kurumsal Eğitim Araştırması ile ilgili bilgi ve verilerin paylaşıldığı bölüm de profesyonellerce merakla değerlendirildi.

Zirve'nin sonunda gerçekleşen Ödül Töreninde; TEGEP KOBİ Farkındalığı Çalışma Komitesi tarafınca gerçekleştirilen 3. Gelişen KOBİ, Geliştiren KOBİ Yarışması neticesinde eğitim ve gelişime yaptıkları yatırımla çalışanlarının gelişimine değer katan üç KOBİ'ye ödülleri takdim edildi. Yarışmada birincilik ödülünü alan firma "Üzümcü Tıbbi Cihaz ve Medikal Gaz Sistemleri" oldu. Yarışmanın ikincisi; "Keymen İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş." ve üçüncüsü ise "CTech Bilişim Teknolojileri A.Ş." oldu.

Ayrıca Zirve sonunda, 2014 yılında gerçekleşecek olan 4. Eğitim ve Gelişim Zirvesi'nin tarihi, 24 Kasım 2014 olarak duyuruldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Bankası Philips Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title