Haberler

Tedaş Genel Müdürü'ne Saldırı İddiası

Kentte günün konusu olan olay dün akşam saatlerinde meydana geldi.

Kentte günün konusu olan olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, incelemelerde bulunmak üzere dün öğle saatlerinde Mardin'den Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa'da bulunan Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. (DEDAŞ) İl Müdürlüğü'ne giden Keklik, burada yöneticiler ile görüştüğü sırada, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve 12 Haziran'da 2'nci sıra adayı olan Seyit Eyyüpoğlu beraberindeki bazı kişiler ile birlikte DEDAŞ'a gitti. Eyyüpoğlu burada bulunan Genel Müdür Keklik ile bazı köylere trafo gönderilmemesinden dolayı tartışmaya başladı. DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz'ün odasında meydana gelen tartışma sırasında, iddiaya göre Eyyüpoğlu'nun bir yakını, Genel Müdür Keklik'e saldırdı. Çıkan arbedede yumruk yediği ileri sürülen Keklik, Milletvekili ve beraberindekilerin DEDAŞ'tan ayrılmasının ardından polise giderek şikayetçi oldu. Keklik ifadesini verip, hakarete maruz kalıp, darbedildiğini söyledi. Kentte bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de bilgilendirildiği olay sonrası TEDEŞ Genel Müdürü karayolu ile Şanlıurfa'dan ayrıldı.

BDP VE MHP SALDIRIYI KINADI

TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik'in AK Partililer tarafından tartaklandığı iddiası kentte günün konusu olurken, BDP'li Milletvekili İbrahim Binici ile MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve milletvekili adayı Muzaffer Çakmaklı saldırıyı kınadı. Yaşananların ardından MHP'li Çakmaklı, DEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılkanat'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. DEDAŞ çıkışında gazetecilere açıklama yapan Çakmaklı, "Burada TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik'e yönelik bir saldırı gerçekleşti. Müdür ne yazık ki burada tartaklandı. Bu anlamda geçmiş olsun ziyaretinde bulundum. Bu olaydan dolayı oldukça üzüntülüyüz. Devletin memuru, kamunun çalışanı, partizanca hizmetleri yetmiyormuş gibi bir de tartaklanması çirkin bir olaydır. Bu olaydan ötürü Şanlıurfa adına özür diliyoruz. AK Parti'lilerin kanunsuz isteklerine olumsuz yanıt veren genel müdür tartaklanmıştır. Genel Müdür, şikayetini savcılığa vermiş durumda. Bu seçimlerde zaten vali, kaymakamlar, il, ilçe başkanı gibi çalışıyor. Memur ne yapsın, korkusunda bunu böyle yapmak zorunda kalıyor. Bu işleri yapmadıkları takdirde dayakta yerler, tayinlerinde çıkar sürgünde edilirler" diye konuştu.

BDP Şanlıurfa Milletvekili ve bağımsız aday İbrahim Binici ise, Türkiye'de yaşanan bu olaylara çok üzüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de, Diyarbakır, Batman, Mardin, gibi illerde halkın Kürt siyasetçileri tarafından tehdit edildiği iddia ediliyordu. Oysa ki şu anda hükümet olan AK Parti iş başında olan kendi bürokratını dövme cesaretinde bulunuyorsa, kimin doğuda terör estirdiğini görmüş oluyoruz, Milletvekili çıkıp gidip yandaşlarıyla beraber DEDAŞ'ı basacak, ondan sonra adam dövecek, böyle bir zihniyet yoktur. Devlet terörü budur. Bunu şiddetle kınıyorum. Bu ülkede artık demokrasi rüzgarı esmeye başlaması onları ürkütüyor. Onlar artık kendi bürokratını dövmeye başladı. "

İddialarla ilgili olarak Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu açıklama yapmadı. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title