Haberler

BDP'li Tan : Adana Valisi Hangi Mantıkla Orada

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulunda, BDP Milletvekili Altan Tan Adana Valisi, hangi mantıkla orada tutulur, niye tutulur, başka vali mi bulamadı bu hükümet ? dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a yönelik eleştiriler gündeme geldi. MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, "Bu zihniyete tavsiyemiz bu bürokratın turşusunu kurarak, kendisine saklamasıdır", BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise "Adana Valisi, hangi mantıkla orada tutulur, niye tutulur, başka vali mi bulamadı bu Hükümet?" dedi.

MHP,  "Bürokrasideki siyasi yanlılık ve bürokraside vatandaşa karşı kaba tutuma" ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

Öneri lehinde söz alan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, AK Parti'nin 11 yıllık iktidarında, siyasi olarak tarafsız olması gereken birçok kamu görevlisinin bu vasıflarını yitirdiğini, vatandaşa eşit mesafede durmadığını, yasadışı faaliyet ve organizasyonlara sessiz kaldığını savundu.

Geçmişte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aklamanın sonsuz kredisi ile hareket eden bazı valilerin, Başbakan'ın yaptığı gibi onun izinden yürüyerek vatandaşlara hakaret ettiğini söyledi.

Adana Valisi'nin kullandığı ifadeye işaret eden Türkoğlu, "Aklı fikri yemede içmede olan zihniyet yedirmem diyebilmektedir. Zaten yamyam olmayanların bu şahsı yemesi söz konusu değildir. Bu zihniyete tavsiyemiz bu bürokratın turşusunu kurarak, kendisine saklamasıdır" diye konuştu.

Türkoğlu, 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminin, devletin ve bürokrasinin partileştirilme sürecine karşılık geldiğini öne sürerek,  devletin, artık partizan bir devlet olduğunu savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sataşma gerekçesiyle Türkoğlu'na yanıt verdi. Ünal, hamasetin siyasette her zaman prim yaptığını söyledi.

Ünal, 11 yıldan beri anayasa, yasalar, hukuk ve milletin kendilerine verdiği yetkinin dışında hiçbir şey yapmadıklarını, yapılmasına da izin vermediklerini kaydetti. Ünal, milletin iradesi çalındığında, diktatörlerin iktidarı ele aldığında, milletin iradesi susturulduğunda bu cesaretle konuşulmasını beklediklerini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu öneri lehinde söz alarak,  kamu görevlilerinin tarafsız olmadığını savundu.

Aslanoğlu, "AKP iktidarında yazılı sınavı kazanıp, dereceye giren bir Alevi vatandaşının herhangi bir yere ataması oldu mu? Görev yapan Alevi vatandaşımızın yükselmesi oldu mu? Bir tane vali atadınız mı?" diye sordu.

Öneri aleyhinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, iktidarın emrindeki bürokratların, özellikle valilerin iktidarın emir eri, gladyatör gibi çalışmalarının yeni olmadığını, cumhuriyetin ilk yıllarından beri sıkça görülen bir uygulama olduğunu savundu.

Tan, "Adana Valisi'nin saç traşından gözlük modeline, konuşma tarzından yürüyüşüne kadar gözlemlediğiniz vakit, bu hangi mantıkla orada tutulur, niye tutulur, başka vali mi bulamadı bu Hükümet. Hepimiz meraklar içindeyiz. Başbakan, 'yedirmem' diyor, doğru yapıyorsa yedirme. Doğru yapmadıysa ilk tokadı sen vur, görevden al" diye konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay da grup önerisi aleyhinde söz aldı. Alpay, millete kaba davranan,  ayrımcılık yapan kamu görevlisinin karşısında olduklarını, bununla ilgili de hesap sorduklarını söyledi.

Alpay, vatandaşa tepeden bakan, ayrım yapanın suç işlemiş olacağını, kim olursa olsun bunun gereğinin de yerine getirileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Türkoğlu Altan Tan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title