Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu: Haşim Kılıç'ın Açıklamaları Doğru

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, AYM Başkanı Kılıç'ın, mahkemenin yıldönümünde yaptığı konuşmayı içerik olarak doğru bulduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı  Haşim Kılıç'ın, kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmayı içerik olarak doğru bulduğunu söyledi.

FEYZİOĞLU, KONFERANSA KATILDI

Feyzioğlu, Hessen Türk Toplumu'nun (TG-Hessen) organizasyonunda Frankfurt Saalbau Volkshaus Sossenheim'da düzenlenen "Türkiye'deki Hukuk ve Demokrasi Sorunu, Çözüm Önerileri ve Çıkış Yöntemleri" konulu konferansa katıldı.

"SİYASET YAPIYORSUN DİYENLERİN; 'ŞU CÜMLE SİYASET' DEMESİ LAZIM"

Kılıç'ın konuşmasının hukuki referansları olduğunu ve  Anayasa Mahkemesinin son dönemlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına atıflar yaparak kararlar verdiğini ifade eden Feyzioğlu, "Bu kararların saygıyla karşılanmaması şeklinde ve kararları verenlerin kişiliklerini rencide edecek şekilde karşılanması yanlıştır, toplumu gerer. Siyaset yapıyorsun diyenlerin, konuşmada şu cümle siyaset demesi lazım. Bunu demeden siyaset yapıyorsunuz diyemezler" değerlendirmesinde bulundu.

"BİR PARTİNİN BAŞINA GEÇECEĞİM SÖYLENTİSİ TAMAMEN SPEKÜLATİF"

Feyzioğlu, ayrıca parti kurmak gibi düşüncelerinin olmadığını herhangi bir partinin başına geçme söylentisinin de tamamen spekülatif olduğunu sözlerine ekledi. 
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı  Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığına adaylığının konuşulmasına ilişkin "Kendimi cumhurbaşkanı adayı gösterme yetkim yok. Cumhurbaşkanlığı için 20 milletvekilinin aday göstermesi gerekiyor" dedi.

Feyzioğlu, katılımcıların Gezi olayları, 17 Aralık operasyonu, cumhurbaşkanlığı seçimi, Ergenekon, Balyoz ve Fenerbahçe davaları konularındaki sorularını Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ve TBB Başdanışmanı Necdet Basa ile cevapladı. 

BALYOZ DAVASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Ergenekon, Balyoz ve Fenerbahçe davalarının yeniden görülmesinin önünün açılmamasını değerlendiren Feyzioğlu, bunun için topyekun siyasi partilerin seferber olması gerektiğini ancak siyasi partilerin bu konuda destek vermediklerini kaydetti.

Balyoz davasının bütün delillerini inceleyip bu davanın yeniden açılması için çalışacaklarını bildiren Feyzioğlu, "Silahlı kuvvetlere kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin meclis araştırma komisyonu kurmalıdır. Devletin içine nasıl sızmalar olmuş, nelere kadar sızılmış ve ya sızılmış mıdır bu konuda meclis araştırması gereğini ortaya koymalıdır. Bu araştırmalar delil başlangıcı niteliğinde olacaktır" ifadesini kullandı.

"SANDIK GÜVENLİĞİ SAĞLANMAZSA, ADAYLARIN SEÇİMİ NASIL KAZANACAĞINI SİYASİ PARTİLERE SORUN"

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de açıklamada bulunan Feyzioğlu, kendini aday gösterme yetkisinin olmadığını hatırlatarak "Cumhurbaşkanlığı için 20 milletvekilin aday göstermesi gerekir. Ancak bu şekilde bir kişi cumhurbaşkanı adayı olabilir. Öte yandan siyasi partiler adaya bütün teşkilatlarıyla sahip çıkmazlarsa gerekli çalışmaları yapmazlar ve sandık güvenliklerini sağlamazlarsa o adayın seçimi nasıl kazanacağını bana değil siyasi partilere sormalısınız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda muhalefet partilerini yeteri kadar çalışmamakla eleştiren Feyzioğlu,  "2 ayda henüz aday göstermemiş partiler nasıl aday göstermeyi planlıyor. Açıklamak isteyen bir siyasi parti olursa seve seve dinlerim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Metin Feyzioğlu Haşim Kılıç Politika Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (8)

halil g.gocgunhalil2310@hotmail.com:

sayin kilic senin yanindayiz kim ne derse desin iyiki varsiniz.bu ùlkenin bir hukuk devleti oldugunu herkese hatirlatmaniz bize mutluluk veriyor.kanunlar kisiye òzel degil herkes icin gecerli

21
20
yanıtYanıtla
KAPKARAahmetbaykara33@hotmail.com:

Allah bu ülkeyi sizlere muhtaç etmesin...

19
9
yanıtYanıtla
OGUZoguzkocak27@hotmail.com:

kapkaralara: ARKADAŞA CEVAP YAZMAYACAGIM CEVAP VERMEYECEGİM DİYORSUN BÜTÜN ELEŞTİRİYİ SIRALAMIŞSIN İYİ Kİ CEVAP YAZMAMIŞSIN YA YAZSAYDIN NE YAPARDIK MAZZALLAH :):):

yanıt0
yanıt0
Vatandasisi-polymer@gmx.de:

Feyzioglunun gecmisine bir bakin bakayim, hangi CHP li Profosörler tarafindan egitildi ve O makama getirildi ?? bundan sonra, AYM mercek altina alinmali cünki AYM dekiler hicde Tarafsiz degil !!

9
9
yanıtYanıtla
SAĞDUYUeniscanli@hotmail.com:

CHP'NİN KALESİ...GIRTLAĞINA KADAR SİYASETE BATMIŞ TBB....HEDEFİNİZ'BAĞIMSIZ YARGI'İMİŞ.SİZLER ONU SAKALIMA ANLATIN.YAPILAN YANLIŞA ORTAK OLMAYIN.YARGI SİYASETE LAF YETİŞTİREREK,KARŞILIK VEREREK 'BAĞIMSIZLIĞINI'KAZANAMAZ.ÇÜNKÜ YARGIYI TEMSİL EDENLERİN TEK MUHATABI VARDIR. O DA 'VİCDANLARI'DIR.SANKİ İLK DEFA SİYASET-YARGI EL ELE VEYA KAVGALI.FEYZİOĞLU!!!...RAHMETLİ DEDENİ DE BÖYLE GAZA GETİRİP 'SİYASİ FİGÜRAN GN. BAŞKANI'HALİNE GETİREN ZİHNİYET,ŞİMDİ DE SANA 'HAVUÇ'NİYETİNE CUMHURBAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞINI POMPALAMAYA ÇALIŞIYORLAR.BUNLARA UYARSAN DAHA BAŞLAMADAN'SİYASET ÇÖPLÜĞÜNDE'YERİNİ ALACAKSIN.AKILLI OL!YOKSA 20 AĞUSTOS DA,KENDİNE AVUKAT BÜROSU ARAMAYA BAŞLARSIN.UNUTMADAN SÖYLEYEYİM. 'SİYASET BEYEFENDİSİ'TANIDIĞIN İSİMLERİ SAY DESELER,HEMEN AKLIMA İLK GELEN 'FERRUH BOZBEYLİ VE TURHAN FEYZİOĞLU'DUR'DERİM.

9
4
yanıtYanıtla
adaletrmkaraman38@hotmail.com:

hasım kılıç hukuk un hiçe sayıldığı mahkeme kararlarına uymayan ıktıdara ve tayyıpe karşı hukuki açıklama yapmaya mecbur kalmıştır.içerik olarak doğrubır açıklama.fakat bugune kadar tayıp ıle e le eleolan haşim kılıç12 yıldır hukuksuzluğa göz yummuştur .bu zamana kadar tayyıp göklere çıkarmıştır hasım kılıçı. ama ne zaman normal hukuk içinde düşüncelerini açıklayınca tayyıpın hedefı olmuştur.biz kımseden adalet bagışlamalarını ıstemıyoruz..hukuk içinde anayasa içinde normalleşme istiyoruz.bugun adaletyoksa bunun sebebi tayyıp ve hasım kılıçtır .

11
2
yanıtYanıtla
mertmert03300@hotmail.com:

körler sağırlar birbirlerini ağırlar ya kardeşim kim başbakana veya AK Partiye kötü söz söylese hakaret etseler bu adamlar doğru diyor bu hükümet çok şeyler yaptı hizmet olarak hiç birini kabul etmediki bu namkörler. feyzioğlu veya bunların zihniueti bu vatan satılsın bu vatanda yaşayanlar zulum görsün ama o ağaların keyfi bozulmasın feyzioğlu bey. meydanlarda cirit atamıyorsunuz doğruyolda gidiyor türkiye sizde bunu içinize sindirin artık yok sindiremiyorsanız soda için hazmeder

4
6
yanıtYanıtla
antalyalıyasin_07_antalya@hotmail.com:

haşim kılınç'ı tebrik,ediyorum çok,isabetli ve olması,gereken'gibi konuşma,yaptı. haşim,kılınç,nasıl dün,tayyip haksızlıklara maruz,kaldığında onun,haklarını,savunduysa bu,günde aynı,tayyip,erdoğana haddini,bil,hukuku,yoksayma demiştir.!! haşim,kılınç'ın'da dediği,gibi tayyip,erdoğan yolsuzluklarını ve kötü,emellerini aklamak,yerine tutturmuş,bir paralel,yapı! onunla,milleti,oyalayıp kandırıyor!!! mademki,alnın,ak neden,ıspat,etmiyorsunda..paralel,yapı,ayaklarıyla bu,sana,oyveren aşırı,iyi,niyetli,insanları kandırıyorsun?.!! bende,geçmişte tayyip,erdoğanı,desdekledim,ama artık,ülkeyi kirli,oyunlarla gizli,pazarlıklarla,oyalayıp aslında kendi,imparatorluğunu kurma,peşinde,olduğunu açılım,adıyla bu,ülkeyi bölme,gayretlerini,gördüm ve aslada,oy vermem,artık.!! hala,da oy,vermeye devamedenleride,doğrusu,anlamakda zorlanıyorum. insan,iyi,niyetli,olmalı,ama asla,saf,olmamalı ve olup,bitenleri,irdeleyerek tercihini,kullanmalıdır.

7
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title