Haberler

Tarsus, Kırgızistan'ın Celalabat Kenti ile Kardeş Oldu

Tarsus Belediyesi ile Kırgızistan'ın Celalabat kenti arasında 'Kardeş Şehir' protokolü imzalandı.

CELALABAT BELEDİYE MECLİS BAŞKANI ENNAZAROV, "TÜRK DÜNYASININ GELİŞMESİ İÇİN EN İYİ ATILIMLARDAN BİRİSİ OLACAK"

BAŞKAN KOCAMAZ, "TÜRK DÜNYASIYLA KARDEŞLİĞİMİZİ DAHA DA PEKİŞTİRDİK"

Tarsus Belediyesi ile Kırgızistan'ın Celalabat kenti arasında 'Kardeş Şehir' protokolü imzalandı.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törende Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Celalabat Belediye Meclis Başkanı Taalaybek Ennazarov protokol imzalayarak kardeş şehir oldular.

Açılış konuşmasını yapan Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, bugün burada atılacak imza ile Tarsus'u Türk Dünyasıyla olan kardeşliği daha da pekiştireceklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Bugün burada inşallah imza altına alacağımız kardeşlik belgesiyle geçmişi on bin yıl öncesine dayanan Tarsus'umuzun Kırgızistan'ın Celalabat kentiyle kardeşliğini pekiştirmiş olacağız. 1994'ten bu yana Tarsus'u hem Türk Dünyası'na hem de tüm dünyaya açmanın gayretini güdüyoruz. Geçmişte Avrupa'nın sadece Hıristiyan kesimi tarafından o da Aziz Paulus'un Tarsus'ta doğmasından dolayı tanınan Tarsus artık tüm dünyada isminden söz ettiren, geçmişte nasıl bir cazibe merkezi olduysa, bugünde aynı şekilde bir cazibe merkezi olma yolunda insanların ilgisini çeken bir kent haline gelmektedir. Elbette Tarsuslular olarak Tarsus olarak eksikliklerimiz vardır, sıkıntılarımız vardır ama bu azim ve gayret devam ettiği sürece Tarsus hak ettiği yere mutlaka gelecektir. Belediyelerin asli görevi o şehrin ve o şehirde yaşayan insanların mahalli müşterek ihtiyaçlarını ortadan kaldırmaya yönelik hizmetleri ortaya koymaktır. Ama sadece o hizmetleri yapmak yetmez. Sadece kentle ilgili hizmetleri yapmaya çalışırsanız o kentteki insanları bir bütün olarak düşünme noktasında eksikliğiniz var demektir. Biz bu kentte yaşayan bütün insanları kökeni, inancı, rengi ne olursa olsun hiçbir şekilde ayırt etmeden hepsini bu kentin asli unsuru olarak görüp bu kentte yaşayan insanları bütünleştirme çabalarımızı sürdürürken, bir yandan da mensubu olduğumuz milletimizin değişik bölgelerdeki insanlarıyla irtibat kurarak ayrıca tüm dünya insanlarıyla irtibatlar kurarak kentimizi tanıtmanın yanında ülkede ki ve kentimizdeki huzur, güven ve istikrar ortamına da katkı yapmak zorunda olduğumuzu hissediyoruz" dedi.

Geçmişle gelecek arasında köprü görevi üstlendiklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana geçmişle gelecek arasında köprü oluşturma çabalarımıza, bu kardeşlik halkalarını da ekleyerek Tarsus'u hak ettiği yere, inşallah hep birlikte getirmiş olacağız. Göreve geldiğimizde sadece Almanya'nın Langen kentiyle kardeşlik ilişkilerimiz vardı. Bugün İsveç'in Malmö, Türk Dünyasından Tataristan'dan Aznakay, Azerbaycan'dan Hatai, Kırgızistan'dan bugün imza altına alacağımız Celalabat, Kazakistan'dan Essik şehirleriyle bu ilişkileri taçlandırmış oluyoruz. Ayrıca Türkiye içerisinden Çanakkale-Eceabat, Antalya ve Muğla belediyeleri ile kardeşlik ilişkilerimiz sürüyor. K.K.T.C.'den de Tatlısu Belediyesi ile kardeşlik ilişkilerimiz devam ediyor. İnşallah bugün imza altına alacağımız bu kardeşlik ilişkisi diğer kardeşlik ilişkileri gibi sıcak bir şekilde devam eder. Bu öğrenci alışverişi şeklinde bunun ardından da medeni ilişkilerle de bu kardeşlik ilişkisi inşallah pekişir diye ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Celalabat Belediye Meclis Başkanı Taalaybek Ennazarov ise Türkiye'de ve Tarsus'ta olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Ennazarov, "Sizlerle birlikte bugün 10.Karacaoğlan Şelale Şiir akşamları etkinliklerini birlikte kutluyoruz. Üç günden bu yana, biz bu festivale katılarak Karacaoğlan'ın şiirlerini ozanlarımız ve şairlerimizden dinledik ve kalplerimizde yer etti. Ayrıca Tarsus Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz hakkında da güzel sözler dinledik. Özellikle bu uluslararası festival dolayısı ile Türk Dünyasından gelen tüm konuklarla buluştuk, tanıştık. Bugün Tarsus Belediyesi ile Celalabat Belediyesinin kardeşlik antlaşması imza törenine katıldığınız için çok teşekkür ederiz. Bu kardeşliğe vesile olan başta Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a ve Kırgızistan'dan gelen Celal-Abat İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Kantoro Sharipovich ve heyetine teşekkür ederim. Tarsus ve Celalabat kardeşliği bundan sonra da her zaman Türk Dünyasının gelişmesi için en iyi atılımlardan birisi olacaktır. Hem Kırgızistan'ın hem Türkiye'nin, Tarsus ve Celalabat'ın medeni ve kültürel gelişmesine gerçekten çok büyük bir katkısı olacaktır. Tarsus gerçekten çok büyük bir şehir, Celalabat hem nüfus hem arazi olarak Tarsus'tan küçük olduğu için Tarsus şehri bizim abimiz sayılır ve bundan sonra da bizim abimiz olacaktır. Biz bundan sonraki ilişkilerimizde Celalabat Belediyesi olarak Burhanettin beyin on sekiz yıllık yöneticilik tecrübesinden faydalanacağız. Sizleri de Celalabat şehrimize tüm heyetinizle birlikte mutlaka bekliyoruz. Kardeşliğimiz hiçbir zaman bitmesin, ömrü çok uzun olsun" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından iki başkan 'Kardeş Şehir' protokolünü imzaladı.

Başkan Kocamaz, konuk heyete çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title