Haberler

Tarım İl Müdürlüğünde Atak

Güncelleme:

Tarım Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı Ve Denizbank Tarafından Hazırlanan Ve 100'er Kitaptan Oluşan "Tarım Bilgi Seti" Törenle Dağıtıldı.

Büyük Bir ilgi ile gerçekleşen törene Yayın Dairesi Başkanı Recep TEZGEL, TEDGEM Yayım Dairesi Başkanı Habib ÇADIRCI, Denizbank Ankara Bölge Müdürü Mustafa ŞAHAN, Etlik Veteriner Merkez Veteriner Kontrol Ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Nahit YAZICIOĞLU, Uluslararası Gıda Referans Müdürü Dr. Berrin ŞENÖZ, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin KENDİR, Tarımsal Araştırmalar Merkez Müdürü Dr. İsa ÖZKAN, Ankara Ziraat Odası Başkanı Zekeriya GÜLMEZ, İl Müdürümüz Ruknettin CEYHUN'un yanı sıra çok sayıda çiftçi ve davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ruknettin CEYHUN hizmet zincirine bir halka daha eklendiğini ve bu halkalar uzadıkça üretime, istihdama ve ekonomiye büyük katkılar sağlandığını belirterek "Tarım sektörü hem ekonomik yönü hem de sosyal yönü olan, insan hayatının devamını sağlayan, gıda maddelerini üreten stratejik bir sektördür. Bu gün gelişmiş ülkelerin ulaştıkları sosyal ve ekonomik refahın temelinde tarımdaki gelişmeler yatmaktadır.

Değerli meslektaşlarım; 1950 li yıllarda 2.000 traktör vardı. Şimdi ise bir milyonu aşkın traktörümüz var. 1950 li yıllarda köylümüz ayaklarında kara çarıkla, kara toprağı, kara öküz ve kara sabanla işlerken bugün tarımın geldiği noktada sizlerin gayretli çalışmalarınızın büyük payı var. Bizler büyüklerimizin geçmişte gösterdiği gayretli çalışmaları bugünde devam ettiriyoruz." dedi.

Bakanlığın her il ve ilçede bulunan teşkilatı ve köylerdeki TAR-GEL personeli ile yoğun bir çalışma içinde olduğunu vurgulayan CEYHUN "İşimiz kutsal, görevimiz yüce, hizmet ettiğimiz insanlar kıymetlidir. Bu kıymetlere kıymet katmak için bilgimizi ve görgümüzü arttırmamız gerekir. Bununda yolu fakültelerde öğrendiğimiz teorik bilgiler ile çiftçilerden elde edeceğimiz pratik bilgileri birleştirmektir." dedi.

Bakanlığımıza büyük katkı sağlayan Denizbank yetkililerine de teşekkür ederek "Biliyorsunuz ilimin yaşı ve zamanı yoktur. Beşikten mezara kadar öğrenmeyi emreden Dinimiz bize "Oku" der. Dağıtımı yapılan kitap setlerini okuyun. Bu kitaplar sizin en kıymetli zenginliğinizdir. Başucunuzda müracaat edeceğiniz bilgi kaynağıdır.

Kitap setlerini ve bilgisayarları verimli kullanın. Karaduttan buğdaya, çeltikten cevize kadar 100 konuya sahip kitap setine sahip olmak bir şanstır. Bu şansı iyi kullanın. Bu kitapları okuyun ve özümseyin. Sonra çiftçiye öğretin. Sonrada bu bilgileri toprağa ve üretime yönlendirin. Kitaplar hazırlanırken harcanan büyük emeğin karşılığını ancak bu şekilde verebiliriz. Sizlere ve çiftçilerimize hayırlı olsun." dedi.

Denizbank Ankara Bölge Müdürü Mustafa ŞAHAN Denizbank'ın sosyal sorumluluk projesi kapsamında üstüne düşeni yapmak istediğini belirterek Denizbank'a yol gösteren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Yayın Dairesi Başkanı Recep TEZGEL "Tarım Bilgi Seti" dağıtımının 2009 yılında başladığını ve bu güne kadar Türkiye'de kırsal alana yapılmış en büyük sosyal yayım kampanyası olduğunu söyledi. Artık klasik kendi ihtiyacını karşılayan çiftçi modelinin ortadan kalktığını ve köylerin yeniden şekillendiğini vurgulayarak yayım çalışmalarına önem verdiklerini bu yönde çok kısa zamanda Web Tarım TV'yi yayın hayatına başlattıklarını söyledi.

"Tarım Bilgi Setleri" ve dizüstü bilgisayarlar TAR-GEL personeline dağıtıldı. Toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından tören sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title