Haberler

Tarihi Safranbolu Evleri Gaz Kaçağına Karşı Korunacak

İpragaz Tarafından, Karabük'ün Safranbolu İlçesinde Yangın Tatbikatı Düzenlendi.

İpragaz tarafından, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yangın tatbikatı düzenlendi.

Safranbolu Belediyesi ile ortak olarak Safranbolu tarihi çarşı bölgesinde bulunan pazar yerinde yapılan yangın tatbikatında evlerde kullanılan LPG tüp yangınlarına karşı alınacak önlem ve neler yapılması konusunda halk bilgilendirildi. İpragaz tarafından gerçekleştirilen yangın tatbikatını Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu Emniyet Müdürü Mehmet Çuhacı, Belediye Meclis üyeleri, İpragaz Safranbolu Tesis Müdürü Niyazi Yaman, İpragaz Yangın Müşaviri Resul Dilek de izledi. Tatbikat öncesi bir açıklama yapan Safranbolu İpragaz Tesis Müdürü Niyazi Yaman, enerji sektöründe ilklerin markası olan İpragaz olarak 'Güvenli LPG Kullanım Bilgilendirmesi ve Ateşli Yangın Eğitimleri'nin sonuncusunu tarihi koruma ve sahip çıkma bilinci ile Safranbolu'da geçekleştirdiklerini söyledi. Yaman, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Safranbolu Evleri'ni olası bir gaz kaçağı ya da yangın halinde yaşanabilecek felakete karşı korumak amacıyla böyle bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaman, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de teorik ve işlevsel tatbikatları kapsayan 'Afet Yönetimi ve Acil Durum Planları' konusunda ABD Federal Afet Kurumu (FEMA) tarafından sertifikalandırılmış olan İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi ile yürüttüğümüz ortak çalışma sonucunda FEMA'nın kriterlerini yerine getiren İpragaz, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından belgelendirilmiştir" dedi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde eğitim tatbikatlarını sürdürmekte olan İpragaz'ın, sorumluluğunun bilinci içinde üzerine düşen görevi azami gayretle yerine getirmeye çalıştığını anlatan Yaman, şöyle konuştu: "Bu eğitimlerde LPG'nin tanıtımı, taşınması, depolanması ve kullanımı sırasında alınacak güvenlik önlemleri ile olası bir afet veya acil durumda gerçekleştirilecek müdahale anlatılmaktadır. Bu sayede İpragaz çalışanları ve tüketicileri ile tüm çevre kurum ve kuruluşlarının bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır." İpragaz Yangın Müşaviri Resul Dilek de LPG tüplerinde çıkan yangınları söndürme ve yapılması gereken çalışmaları uygulamalı olarak katılımcılara aktardı. Tatbikatta özellikle öğrencilere tüp yangınlarında ne yapılacağı konusunda da uygulamalı gösterildi.

(YE-ET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title