Haberler

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na Siyasi Partiler de Çelenk Koydu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıl dönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıl dönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende siyasi partilerin anıta çelenk bırakması dikkat çekti. Taksim Cumhuriyet Anıtında saat 09: 30'da başlayan tören, çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak son buldu. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi partiler, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Geçen yıl siyasi partiler, ' Resmi bayram kutlama yönetmeliğinde yapılan düzenleme gereğince' anıta çelenk koyamamış tartışmalar yaşanmıştı.

SİYASİ PARTİLER TÖRENDE

Bu yılki törende ise AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti ve İşçi Partisi anıta çelenk bıraktı. Tören sonunda kısa bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Bunun için neden kavga ettirdiniz, bu ayrışmayı neden yarattınız, bu vicdansızlık neden oldu? Geçen sene 29 Ekim'de Ankara'da bir sürü insan gaza neden maruz kaldı, yerlerde niye sürüklendi, bizi burada neden tartakladınız? ve ondan sonra bunlar bir anda oldu. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Ama doğruyu buldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

VALİ MUTLU'NUN MAKAM ARACIYLA AYRILDILAR

Tören bittikten sonra Vali Mutlu, 1. Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Vali Mutlu'nun makam aracına binerek Valilikteki törene katılmak için ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Taksim Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title