Haberler

Tahliye Olan KCK Tutukluları, Öcalan'a Özgürlük İstedi

Güncelleme:

5 yıl tutuklu kaldıktan sonra dün gece tahliye edilen 48 Kürt siyasetçisi, bugün ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Öcalan'a özgürlük istedi.

KCK adı altında yapılan operasyon sonucu yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra dün gece tahliye edilen 48 Kürt siyasetçisi, bugün ortak bir basın açıklaması düzenledi. Siyasetçiler adına konuşan Gülcihan Şimşek, KCK adı altındaki operasyonlarla Kürt siyasi hareketinin tasfiyesinin amaçlandığını öne sürerek, "Kürt Halk önderi Abudullah Öcalan ve 20 yılı aşkın cezaevinde olan siyasi tutsaklar özgürleşmeden, bir demokratikleşme ve barıştan bahsedilemez" dedi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

Dün tahliye olan, aralarında belediye başkanları ve BDP üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 48 kişi, bugün BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, BDP PM üyeleri ile dün tahliye edilen 48 kişi katıldı. 'KCK Ana Dava Bileşenleri' adına açıklamayı, Van Bostaniçi Belde Belediyesi eski Başkanı Gülcihan Şimşek otudu. Tahliye edilmelerinin iktidarın bir lütfu olmadığını belirten Şimşek şöyle dedi: "Başta İmralı Cezaevi'nde yatan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan olmak üzere, hasta ve 20 yılı aşkındır cezaevinde olan siyasi tutsaklar özgürleşmeden, bir demokratikleşme ve barıştan bahsedilmeyeceğini vurgulamak istiyoruz. Demokratik özerklik, demokratik ulus inşası ve kadın özgürlük mücadelesinin aktif ve kararlı yürütücüsü olacağımızı belirtiyoruz." 


 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülcihan Şimşek Abdullah Öcalan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500

Yorumlar (30)

LERECan_01_07@hotmail.com:

AL İŞTE BUNLARI İDAM ETSELERDİ BU LAFI DİYEMEZLERDİ

25
10
yanıtYanıtla
FANATİKmurat_direkci80@hotmail.com:

HADİ BUNLAR TESCİLLİ TERÖRİST.FAKAT BUNLARDAN DAHA TEHLİKELİLERİDE VAR.GÖRDÜK GEZİ OLAYLARINDA.GEZİZEKALILARIN SIRTINI SIVAZLAYANLARIDA GÖRDÜK!

9
19
yanıtYanıtla
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

lan sali verdiniz adamlara bakin ya yapmayin etmeyin bunlar iceride kalsin yada sinir disi edin

18
10
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Ülke senin babanın malimi....adam ol yoksa ÇİN ÇON...ların yanında sen soluğu alırsın orta Asya da

yanıt0
yanıt0
AMEDLI KISANAKcaflayan@hotmail.com:

bunlar yarin kocada isterler hadi daga

9
16
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Koca işleriyle uğraşıyorsan...an..nada..bul bi tane

yanıt0
yanıt0
Konyaliorka8@mynet.com:

Federe devlete az kaldi. Çok yasa AKP.

5
18
yanıtYanıtla
egemenegemen@hotmail.com:

önce konuşmasını öğrenseler :) siyasi olunca işlemiş olduğun suçu çekmeyecen anlamına gelmez. öçalana özgürlükmüş mezarda o kadar şehitimizi kim özgür edecek sizmi ?

18
5
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Dersim Eruh zilan Uludere Lice biz bunları kimden soralım ????

yanıt0
yanıt0
ATEİSTLERazim645@hotmail.com:

Şeytan bunlarla oynuyor , şeytan bile istemez bunları sadece kullanır..Rusya, ermenistan, yunanistan ve diğerleri bile istemez bunları..münafık, ateist, ve hainleri kimse sevmez şeytan bile

9
12
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title