Haberler

TAÇ Bir De Sen Tasarla Yarışması'

Güncelleme:

TAÇ Bir De Sen Tasarla Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Geleceğin ev tekstili tasarımcıları bu yıl 10. kez TAÇ'landı

Zorlu Tekstil Grubu'nun ev tekstil alanındaki lider markası TAÇ tarafından 10'uncusu düzenlenen "Bir De Sen Tasarla Yarışması"nda dereceye girenler, 3 Mayıs Perşembe günü the Seed'de düzenlenen görkemli bir ödül töreni ile açıklandı. Ödül törenine, Zorlu ailesinin üyeleri, Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, Zorlu Holding ve Zorlu Tekstil Grubu yöneticileri, ünlü tasarımcı Can Yalman ile çok sayıda davetli katıldı. Vedat Aydın törende yaptığı konuşmasında, "Her alanda olduğu gibi, tekstil sektöründe de, "sürdürülebilirlik" bizim temel başarı ölçütümüz. TAÇ Bir De Sen Tasarla Yarışması da bu bakış açımızın en önemli yansımalarından birisidir. TAÇ Bir De Sen Tasarla Yarışması, tekstilde, ülkemizi ve ürünlerimizi tercih edilebilir kılacak, iyi yetişmiş insan gücünün yetişmesi için ve ülkemizin 100. yıl hedeflerine ulaşması konusunda da sosyal alanda örnek gösterilen önemli bir proje" dedi.

Ev tekstili sektörünün lider markası TAÇ'ın Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliği ile bu yıl 10'uncusunu düzenlediği "Bir De Sen Tasarla Yarışması" sonuçlandı. Türkiye genelindeki üniversitelerin Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri'nde öğrenim gören lisans öğrencileri ile Eğitim Fakülteleri'nin Resim – İş Öğretmenliği Bölümü lisans öğrencilerinin katıldığı, "10. TAÇ Bir De Sen Tasarla Yarışması"nda sonuçlar, the Seed'de düzenlenen törende açıklandı.

Gazeteci ve Program Yapımcısı Özlem Gürses'in moderatörlüğünü üstlendiği ödül töreni, Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, Can Yalman Design Kurucusu endüstriyel tasarımcı Can Yalman, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katlımı ile gerçekleştirildi.

Zorlu Grubu daima yeni olanın, farklı olanın ve daha iyinin peşinde

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, törende yaptığı konuşmada, günümüzde rekabetin, dünya ölçeğinde derinleştiğini söyleyerek, "Özellikle tekstil sektörünü ayakta tutacak, rekabet avantajı sağlayacak en önemli unsurlardan biri "tasarım"dır. TAÇ Bir De Sen Tasarla Yarışması, ev tekstili sektörü hakkında gençlerimizi bilinçlendirmek, sektörü sevdirmek, iyi eğitimli ve sektöre katma değer sağlayabilecek nitelikli genç çalışanlar yaratmak konusunda da 10 yıldır önemli bir görev üstleniyor" açıklamasında bulundu.

Yarışma birincisi, ödülünü Olgun Zorlu'nun elinden aldı

10'uncu TAÇ Bir De Sen Tasarla Yarışması'nda birincisi seçilen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Ahmet Ağlamaz, 10 bin TL değerindeki ödülünü Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu'nun elinden aldı.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Nurefşan Ateş'in ikinci olduğu yarışmada, üçüncülük ödülünün sahibi ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yeşim Endes oldu. Törende, 6 adet Mehmet Zorlu Vakfı Özel Bursu ve TETSİAD Özel Ödülü de sahiplerini buldu.

Finalistler Facebook'ta da yarışacak

Yarışma finalinin ardından ödül kazanan tasarımcılar, Facebook'ta özel olarak hazırlanan www.facebook.com/tacbirdesentasarla sayfası üzerinden bir kez de kendi aralarında yarışacak. Yarışmacılar, tasarımlarına ait görselleri ve isterlerse tasarımlarını anlatacakları videolarını Facebook'daki "TAÇ Bir De Sen Tasarla Sayfası"na yükleyerek 15 gün boyunca Facebook kullanıcıları tarafından oylanacaklar. Halk oylaması niteliği taşıyan Facebook oylamasını kazanan tasarımcı 3 bin TL değerindeki para ödülünün sahibi olacak.

TAÇ, ayrıca dereceye giren eserleri üreterek, www.tac.com.tr adresinde online satışa sunacak ve tasarımlara tüketici katalogunda da yer verecek. Kazananlar isterlerse, Zorlu Tekstil Grubu'nda iş veya staj imkanı da elde edebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zorlu Holding Vedat Aydın Olgun Zorlu Facebook Güncel Haberler

İYİ Parti liderinden Erdoğan-Akşener zirvesine tepki: Görüşmeden haberim yoktu, ben kimsenin memuru değilim

İYİ Parti liderinden Erdoğan-Akşener zirvesine tepki: Görüşmeden haberim yoktu, ben kimsenin memuru değilim

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Bu bir rekor! Fenerbahçe başkanlık seçiminde inanılmaz istatistik

Bu bir rekor! Fenerbahçe başkanlık seçiminde inanılmaz istatistik

Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

Elazığ Maden'deki evlerin yıkım kararı AK Partili vekille belediye başkanını karşı karşıya getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title