Haberler

Susuzluk Çeken İlçe Beledıyeyi Protesto Etti, Siyah Çelenk Bıraktı

Kırıkkale'nin 10 bin nüfuslu Keskin ilçesinde belediyenin BEDAŞ'a olan 1,5 milyon lira turarındaki elektrik borcu nedeniyle depolardaki su pompalarının elektriğinin kesilmesi sonucu ilçe halkı 10 gündür susuz kaldı.

Kırıkkale'nin 10 bin nüfuslu Keskin ilçesinde belediyenin BEDAŞ'a olan 1,5 milyon lira turarındaki elektrik borcu nedeniyle depolardaki su pompalarının elektriğinin kesilmesi sonucu ilçe halkı 10 gündür susuz kaldı. Çeşmelerden ve taşıma su ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışan ilçe halkı, bugün ellerinde taşıdıkları pankartlarla belediyeye kadar yürüyüp, protestoda bulunurken, siyah çelenk bıraktılar.

Cuma namazı çıkışında Keskin Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlar, Ak Parti'li Belediye Başkanı olan Bayram Sakallı'nın makamı olan Belediyeye yürüyüşe geçtiler. Ellerinde 'Abdestimiz yok. .Namazımız şüpheli', 'Çok değil sadece su istiyoruz'. 'Her zaman aynı sorun sular kesik', 'Geçici değil kalıcı su istiyoruz', 'Su yoksa oy da yok', 'Belediye Başkanı istifa' dövizleri dikkat çekti. Emniyetin barikatını da aşan vatandaşlar, belediye önünde toplandı. Ancak başkan Sakallı'nın bir toplantı için Ankara'da oludğu öğrenildi.

SUYUMUZU İSTİYORUZ

Geniş güvenlik önleminin alındığı belediye önünde toplanan vatandaşlar, Artık susuzluk canımıza tak dedi. 10 günden beri Belediyenin elektrik borcunu ödememesi yüzünden cezasını bizler çekemeyiz. Bu haksızlığın biran önce çözülmesini istiyoruz. Biraz insaf etsinler, biz Müslümanız ve Müslümanca yaşamak istiyoruz. Bizim ilçemizin Kızılırmak'a mesafesi 15 kilometre. Herkes lüks arabaya biniyor. Bizim Keskin'imizin suyu akmıyor. Keskin denince hayvancılık akla geliyor. İnsanların hayvanlara vereceği suyu yok. Bu memleket sahipsiz değil, 2014 yılında yaşıyoruz. Annelerimiz evlerinde çamaşır yıkamıyor. Abdest alamayan insanlar var. Elini yüzünü yıkamadan işyerine giden insanlar var diyerek tepkilerini dile getirdiler.

SİYAH ÇELENK

Belediye önünde toplanan vatandaşlar, tepkilerini dile getirip, siyah çelenk bıraktılar. DP Belediye Başkanı adayı Bülent Altınışık da tepkisini dile getirip, susuzluğun Keskin ilçesine yakışmadığını dile getirirken, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın memleketi olan Keskin'in susuzluk problemine çözüm getirmesini istedi.

İlçede Ak Parti'den yeniden aday gösterilmeyen Bayram Sakallı'nın yerine Kırıkkale'de ilk olarak bir kadın aday Esra Aksoy belediye başkanlığına aday gösterildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayram Sakallı Kırıkkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title