Haberler

Suriyeli Kadınların En Gözde İçeceği Menengiç

Güncelleme:

Bir kuruyemiş türü olarak da tüketilen menengiç daha çok kahve yapılıp içiliyor. En çok tüketen ise ciltlerini güzelleştirdiğini düşünen Suriyeli kadınlar.

Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişen menengiçin faydaları saymakla bitmiyor.

Genellikle kuruyemişin bir türü olarak tüketilen menengiç aynı zamanda belli bir aşamadan geçtikten sonra kahve olarak da içilebiliyor.

İçerisinde bulundurduğu minareler sayesinde birçok hastalığa iyi gelen menengiç, en çok Attar Pazarı'nda satışını yapanların yüzünü güldürüyor. Daha çok Suriyelilerin tercih ettiği menengiç, kahve olarak daha çok tüketiliyor. Urfa'da en çok tüketilen içeceklerin başında yer alan menengiç kahvesi cildi koruduğu için Suriyeli kadınlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

MENENGİÇ KAHVESİNİN FAYDALARI

Uzmanlara göre menengiç kahvesinin büyük faydalarından biri cildi güzelleştirerek vücudu yaşlanmaya karşı korumasıdır. Gözenekleri açarak, cildin nefes almasını sağlar, cilde parlaklık verir ve kılcal damarları genişletir. Ayrıca memengiç kuruyemiş olarak tüketildiğinde ise böbreklerdeki taş ve kumların düşürülmesinde de oldukça faydası bulunmaktadır.

DEMİRKOL: MENENGİÇİN KALKAN ÖZELLİĞİ VARDIR

Yıllardan beri Attar Pazarı'nda aktar olarak çalışan Halil Demirkol menengiçin faydalarını Gazete İpekyol'a anlattı. Demirkol, "Bu işi ilkokulu bitirdikten sonra yapmaya başladım. Menengiç bizim bu yörelerde fazla yetişmez, bu yörede de ekimi olmaz. Diyarbakır, Malatya, Elazığ gibi yörelerde yetişir. Bunu alırlar kahvesini yaparlar. Vatandaşın en büyük alışkanlıkları arasında menengiç kahvesi yer alıyor. Menengiç kahvesi öksürük, soğuk algınlığı, bronşit için tüketilir. Menengiç birçok hastalığa iyi gelir. Kalkan özelliği vardır. Bizim buralarda kuruyemiş olarak da tüketilir. Bazı vatandaşlar menengiç kahvesini alışkanlık haline getirmiş. Yazında tüketilir ama daha çık kışın tüketilir. Menengiç aynı zamanda iştah açıcı olduğu için kilo da yapar" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Afra Saraçoğlu için 'Sahnede tacize uğradı' dediler, gerçek çok başka çıktı

Afra Saraçoğlu için "Sahnede tacize uğradı" dediler, gerçek çok başka çıktı

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title