Haberler

Suriye'de, Yaşanan Göç Dalgası Kilisli Kadınları Kocalarından Etti

Güncelleme:

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Kilis'e yerleşen Suriyeli kadınlar, Kilisli erkeklere ikinci eş olmayı tercih edince boşanmalar ve tedbir nafakası davaları patladı.

Kilis'te "Suriyeli kadınlarla evlilik" kentte boşanmaları ve nafaka davalarını artırırken, savaşın bir başka boyutunu ortaya koydu.

SURİYELİLER GELDİ, İKİ EŞLİLİK PATLADI

Kilis Evlendirme Memurluğu'nun kayıtlarına göre, artan yüzde yüz boşanma oranının nedeni ise göç dalgasına bağlı olarak Suriyeli kadınlarla yapılan ikinci evlilik olduğu belirtildi. Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan 150 bin kişi, 90 bin nüfusa sahip Kilis'e yerleşti. Kilis'te daha rahat bir yaşam sürmek içinse Suriyeli kadınlar Kilisli erkeklere ikinci eş olmayı tercih etti. Bunu kabul edemeyen kadınlar ise ya eşlerinden boşanıyor ya da eşlerine tedbir nafakası davası açıyor.

"BOŞANMA VE NAFAKA DAVALARI YÜZDE YÜZ ARTTI"

Geçen yıllara göre boşanma davaların yüzde yüz arttığını belirten Kilis Barosu Başkanı Muammer Fazlıağaoğlu, bunun nedenini ise Suriyeli kadınlarla evlilik olarak açıkladı.

Kilis Baro Başkanı Fazlıağaoğlu, "Kilis transit bölge olması nedeniyle Suriyeli mültecilerle ilgili önemli bir noktadır.Göç dalgasında geçiş sürecinde binlercesi Kilis'te kaldı. Bunların bir kısmı konteyner kentlerde bir kısmı da şehirde ikamet etmektedir. Suriye'deki savaş nedeniyle eşlerini kaybedenler, çocuklarıyla irtibatlarını kaybedenler ise daha iyi yaşayabilme açısından yeni evlilikleri söz konusu oldu. Tabii ki bu da sosyal yapıda dengelerin bozulmasına neden oldu. Kilis'in 90 bin olan nüfusuna birden 150 bin kişi eklendi. Bunların da bir kısmı yeni bir aile kurmayı gerektirecek ortam hazırlamıştır. Bu durum daha çok ikinci evlilik olarak tecelli etmiştir. Yaptığımız araştırmalara göre geçen yıllara göre yüzde yüz boşanma oranı artmıştır. Bunun altyapısını araştırdığımızda ise buraya gelen göç kaynağından neticelendiğini tespit ettik" dedi.

"KİLİS'E NOBEL ÖDÜLÜ İSTİYORUZ"

Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne de talip olduğunu belirten Baro Başkanı Fazlıağaoğlu, "Kendi nüfusu 90 bin olan Kilis 200 bine yakın Suriyeli'yi misafir etmektedir. Biz Kilis olarak bu misafirperverlikten dolayı Kilis'e Nobel Barış Ödülü verilmesini talep ediyoruz" dedi.

"KADINLARDAN, ERKEKLERE NAFAKA DAVASI ARTTI"

Kilis Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Şeyma Gürses Kepekçi ise boşanma ve nafaka davalarının nedeninin ikinci evlilik olduğuna dikkat çekti.

Kepekçi, "Neredeyse ilk göç dalgasının üzerinden 4 yıl geçti ve hala göç gelmeye devam ediyor. Çok sayıda Suriyeli Türkler'le evlilik yaptı. Bu evlilikler sağlıklı ya da değil diyemiyoruz. Ancak resmi olmayan ve ikinci evlilik adı altında yapılan evlilikler bizim aile yapısını bozdu. Bu duruma maruz kalan kadın ve çocukların psikolojisinin bozulduğu kanaatindeyim. Bize bu mağduriyetle başvuranlara boşanmalarını önermedik. Bir gün bu savaşın bitip Suriyeliler'in evlerine döneceğini umut ettiğimizden sabredin dedik. Sadece kadınlarımıza tedbir nafakası davası açmalarını tavsiye ettik. Bugün açılan tedbir nafakası davalarına bakarsak gerçek gözler önüne serilecektir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Yaşam Güncel Haberler

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

Ambulansı durdurarak hasta kontrolü yapan magandalar yakalandı

Ambulansı durdurarak hasta kontrolü yapan magandalar yakalandı

Bakmadan Geçme

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN 2024? YKS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır? YKS ne zaman açıklanacak? TYT- AYT- YDT ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçları nereden öğrenilir? HRANT DİNK KİMDİR? Hrant Dink kaç yaşında ve neden öldü? Motorine zam gelecek mi? Mazot fiyatı ne kadar olacak? Benzine ve motorine zam gelecek mi? EURO 2024 ne zaman? Avrupa Futbol Şampiyonası nerede, hangi şehirlerde? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ #9728 12 Haziran (bugün) hava durumu nasıl? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığı kaç derece? Altay Bayındır, Beşiktaş ile mi anlaştı? Altay Bayındır, Beşiktaş'a mı gidiyor? Müge Anlı sezon finali ne zaman? Müge Anlı İle Tatlı Sert sezon finali mi yapacak, ne zaman? Müge Anlı sezon finali tarihi! Bugün voleybol maçı var mı? 12 Haziran kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Voleybol milli takım maçı hangi kanalda? Voleybol milli takım Türkiye - Tayland ne zaman, saat kaçta? Voleybol kadınlar ligi filenin sultanları maçı hangi kanalda? Filenin sultanları maçı saat kaçta, nerede yayınlanacak? Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli? Müsavat Dervişoğlu hayatı ve biyografisi! LGS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIYOR 2024? LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS sınav sonucu sorgulama ekranı! GALATASARAY BEŞİKTAŞ SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN? Süper Kupa finali hangi tarihte, nerede? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2024 - 2025 okul takvimi! Birinci ve ikinci dönem ara tatiller ne zaman?
10 ton kaçak tavuk eti ele geçirildi! Yakalanmasalar hepsini vatandaşa yedireceklerdi

10 ton kaçak tavuk eti ele geçirildi! Yakalanmasalar hepsini vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (331)

kimse kızmasın,gerçek bu !!!!!:

Suriyeli Hanımefendiler bizimkilerden hem güzel, hem becerikli, hem de daha saygılı, itaatkar ve terbiyeli. Ayrıca gece olunca, bizimkiler gibi ne başları ağrıyor, ne de dişleri. Üstelik bizimkiler gibi mızmız, çıtkırıldım ve kaprisli değiller. Erkeğin halinden çok iyi anlıyorlar, kocalarının kıymetini biliyorlar. . .

53
49
yanıtYanıtla
...:

Ayrica altini luks yasami severler

yanıt17
yanıt2
Wtf:

Kocalarınıza sahip çıkın kadınlar. Erkek ailesinden eşinden saygı görmüyor ve iteleniyorsa zaten sorun var demektir.

97
5
yanıtYanıtla
üç olmalı:

bir erkeğin üç karısı olmalı

60
34
yanıtYanıtla
5 çeker:

3 azdır loo en az 5

yanıt7
yanıt1
xl:

namaz yok kuran okumak yok ibadet yok konu kadına gelince peygamber efendimizi örnek alıyorlar . yuvanızı yıkıp bir kadını mağdur ediyorsunuz bunun hesabının sorulmayacağınımı sanıyorsunuz .

78
4
yanıtYanıtla
sibel:

walla ağzına sağlık kardeş

yanıt20
yanıt2
sizi vatan hainleri sizi:

Akp nin pkk ile bağlantısını bilmeyen varmı acaba çözülme süreci dolmabahçe mutabakatı

28
53
yanıtYanıtla
sefilix:

ya buna olumsuz oy verenler bir açıklasanız bu yazılan doğru değil mi ulan gördüğümüze mi inanalım size mi. bunlarda ahiret inancıda mı yok oldu anlamadım ki . olum siz yaptıklarınızdan hesaba çekileceğinize inan mıyor musnuz yoksa yalan söylemek hemende bir milletin kaderi ile ilgili kararlarda yalan söylemek aldatmak. . . sizn amel defteriniz kapanmaz. açın az kuran okuyun şeyhlerinizin biat ettiğiniz adamların söylediklerine değil Allahın sözlerine kulak verin.

yanıt10
yanıt14
AKP HDP li Hain dolu:

Aktroller dolu burada yine yüzde 50 oy alacaklar seçimde. Şu Vatanı bir kerede satmayın Mhp ye ver Chp ye ver kime verirsen verde Hdp ve Akp ye verme.

yanıt4
yanıt9
Tüm 331 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title