Haberler

'Süre Konusunda Bir Şey Söylemek Mümkün Değil'

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Kılıç, Bir Raportör Görevlendirdiklerini, Başvuru Tutanağını Çoğaltarak Bütün Üyelere Gönderdikleri Belirtti, Süre Konusunda Bir Şey Söylmek Mümkün Değil Dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylamasını Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'nin başvurusu ile ilgili bir raportör görevlendirdiklerini fakat süre konusunda bir şey söylememin mümkün olmadığını kaydetti.

Kılıç, başvuru tutanağının çoğaltılarak bütün üyelere gönderildiğini ifade etti.

Kılıç, üyelerin dosya üzerinde çalışacaklarını fakat bir üyenin bile "ben yeteri kadar hazırlanamadım, inceleyemedim, daha derinlemesine bir araştırma yapamadım" demesi halinde sürenin uzayabileceğini söyledi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıç, cumhurbaşkanlığı ilk tur oylamasının Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi sonrası, Mahkeme'nin konuyu değerlendirme süreciyle ilgili şunları söyledi:

"Dava dilekçesini aldık raportör görevlendirildi ve dava dilekçesi çoğaltılarak üye arkadaşların hepsine yollandı. Bu cumartesi ve pazar günü inceleyip okuyup dosyaları arkadaşlarımızın evine yolladık. Bunun dışında bir şey yok. Normal prosedür devam ediyor. Raportöre herhangi bir süre verilmedi. Arkadaşımız en kısa sürede hazırlayarak Kurul'umuza takdim edecek. Kurulda gerekli görüşmeler yapılacak."

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ve dört üyenin, 45'inci kuruluş yıldönümü kutlamaları nedeniyle Türkiye'de bulunan yabancı ülke Anayasa Mahkemesi başkan ve üyeleriyle birlikte İstanbul'da olduğunu hatırlatan Kılıç, Tuğcu ve diğer dört üyenin, Ankara'ya döndüklerinde konuyu değerlendireceğini belirtti.

Kılıç, Mahkeme kararının 2 Mayıs'a sarkıp sarkmayacağı ile ilgili soruya, şu yanıtı verdi:

"Şu anda bir şey söylemek değil çünkü bizim çalışma sistemimizde üyelerden herhangi birisi, 'ben yeteri kadar hazırlanamadım, inceleyemedim, daha derinlemesine bir araştırma yapamadım' diye bir istekte bulunabilir. Buna imkan vermek açısından da o arkadaşımıza süre verilmesi gerekir. Onun için şu anda sarkar veya sarkmaz diye bir şey söyleyemiyoruz. Ama umuyorum ki en kısa süre içinde, buna uygun bir süre içinde bu işi sonuçlandırmayı istiyoruz."

İlk inceleme ile esasa dair incelemenin birleştirilebilme olasılığının olup olmadığına ilişkin soruyu, "İşin niteliğinden, ilk incelemesiyle esas incelemesinin birlikte olacağını tahmin ediyorum" diye yanıtlayan Kılıç, raportörün kendi çalışma programı içinde ilk ve esas incelemesini birlikte yapacağını söyledi. Kılıç ancak raportöre "iki günde, bir günde yetiştirin" şeklinde ifadeleri olmadığını da dile getirdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title