Haberler

Sur'dan Acı Haber: 1 Şehit

Güncelleme:

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonlar sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş İbrahim Tetik, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar kapsamında bugün, PKK'lı keskin nişancının ateşi sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş İbrahim Tetik, ambulansla Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, buradaki doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

ACI HABERİ TSK VERDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda bu sabah saatlerinde bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada, şöyle denildi:

"7 Mart 2016 Pazartesi günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.15'de şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

ACI HABER, BABA OCAĞINI YAKTI KAVURDU!

Diyarbakır Sur'da bu sabah teröristlerle yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in şehadet haberi Kütahya'daki baba ocağına ulaştı.

Yenibosna mahallesinde bulunan şehidin baba evine, sağlık ekipleri ile birlikte giden askeri yetkililer, anne Vasfiye ve baba Necmi Tetik'e şehadet haberini verdiler. Ev ve çevresi Türk bayrakları ile donatılırken, Tekin ailesi, yakınları ve komşuları acı haberi gözyaşları ile karşıladı. Şehit evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde görevli iken geçici görevle Sur'a giden 24 yaşındaki şehit İbrahim Tetik'in, ailenin 3 çocuğundan biri olduğu belirtiliyor. Yaklaşık 2 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Tetik'in, bu sabah saat 05.30 sıralarında teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

İDİL'DE ŞEHİT OLAN ASKER TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

İdil İlçesi'nde dün PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı İdil Devlet Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Astsubay Mehmet Uygun için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda bugün cenaze töreni düzenlendi.


Cenaze törenine, bazı temaslar için Şırnak'ta bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin babası Hayri Nadi Uygun, annesi Behiye Uygun, eşi Birgül Uygun, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Tören, şehit Astsubay Mehmet Uygun'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. Törende saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. Duaların ardından şehit Astsubay Mehmet Uygun'un katafalkdaki tabutuna annesi, babası ve eşi sarılarak gözyaşı döktü. Birgül Uygun, eşinin fotoğrafını öperek, "Bak aşkım seni yalnız bırakmadım" diyerek ağıt yaktı.


Düzenlenen tören ardından şehit Astsubay Mehmet Uygun'un cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında salavatlar eşliğinde helikoptere kadar taşındı. Şehit Astsubay Mehmet Uygun'un cenazesi helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na oradan da havayolu ile toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır Yerel Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

title