Haberler

Sur'da Enkaz Altından Yükselen Ses: Bizi Kurtarın

Güncelleme:

Diyarbakır Sur'da yıkılan bir binanın altında bulunduklarını söyleyen, 3'ü yaralı 7 kişi, 112'yi arayarak yardım istedi. Güvenlik güçleri de, bu kişilerin PKK'lı olabileceği ihtimaline karşın operasyon hazırlığı yaptı.

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde bu sabah saatlerinde Dört Ayaklı Minare yakınlarında bulunan 112 Acil Servis ekipleri ve HDP milletvekillerini arayan bir kişi, yıkılan bir binanın enkaz altında bulunduklarını, 3'ü yaralı 7 kişinin çıkmak istediğini belirterek, yardım istedi. Güvenlik güçleri, bu kişilerin silahlı PKK'lı grup olabileceğini ihtimaliyle operasyon hazırlığı yaparken, HDP milletvekilleri de Diyarbakır Valisi ile görüşerek operasyon yapılmamasını istedi.

ENKAZ ALTINDAN ARADILAR: BİZİ KURTARIN

Sur'daki 6 mahallede hendek kazarak, barikat oluşturan PKK'lı grupların etkisiz hale getirmek amacıyla 2 Aralık'ta başlatılan operasyon 9 Mart'ta bitti. Halen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Savaş Mahallesi'nde Dört Ayaklı Minare Hacı Hamit Camii yakınlarında 112 Acil Servis ve HDP'li Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Nursel Aydoğan'ı arayan bir kişi, 3'ü yaralı 7 kişinin yıkılan bir binanın banyo bölümünde kaldıklarını ve iş makinelerinin binanın enkazında çalıştığını belirterek, buradan çıkmak için yardım istedi. 112 Acil Servis ekipleri, bu konusu durumu güvenlik güçlerine ileterek, bölgeye ambulans gönderirken, güvenlik güçleri de bu kişilerin PKK'lı olabileceğini değerlendirerek bölgeyi kontrol altına alıp operasyon hazırlığı yaptı.

"BİR DAHA BAĞLANTI KURULAMADI"

HDP milletvekilleri, kendilerine gelen telefon üzerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksu ile görüşerek, 3'ü yaralı 7 kişinin oradan operasyon yapılmadan çıkarılması için gerekli önlemlerin alınmasını isterken, Valilik ile görüşmelerin sürdüğü ve söz konusu kişilere 'Teslim ol' çağrıları yapıldığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği ile görüşmeler sürerken, bu sabah saatlerinde telefon ile bağlantı kurulan kişiler ile şimdilik yeni bağlantı kurulamadığı belirtildi.

İTFAİYE EKİPLERİ BÖLGEYE SOKULMADI

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de ise gönderdikleri itfaiye arama kurtarma ekipleri gönderdiğini, ancak güvenlik gerekçesiyle bölgeye sokulmadığını söyledi.

Operasyonun bittiği açıklandığı 9 Mart'tan bir gün sonra Sur'da meydana gelen çatışmada 8, dün de yine yaşanan çatışmada 8 PKK'lı öldürülmüş, çatışmada 2 polis memuru da yaralanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Merkez Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500

Yorumlar (56)

siirtli:

( akp mhp saray= işit devleti ) doğuda soykırım yapıyor

55
86
yanıtYanıtla
yaylan:

ben dogudayim kurtum hadi yaylan

yanıt14
yanıt1
CEHENNEM ZEBANILERI SIZI:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınBU BIR ISGAL OPERASYONUDUR !BU HALK SIZI ISTEMEDIGINI SECIMLERDE ACIK ACIK BEYAN ETTI. DÜSMAN BIR ÜLKEYE KAESI DAHI, 20 000 ASKER VE YÜZLERCE TANK KULLANILMAZ !!! BIZDE BIR SÖZ VAR ! DENILIRKI, SIZIN YAPTIGINIZI DÜSMAN BILE YAPMAZ !!! EL INSAF ! YÜZ VEYA IKIYÜZMILITAN YÜZÜNDEN, GÜNEYDOGU ILCELERINI HARABEYE CEVIRDINIZ ! BÖYLE SIYASET, BÖYLE DEVLET VE BÖYLE HÜKÜMET OLMAZ OLSUN !!!ALLAH ÜCÜNÜDE YEDI KAT YERIN DIBINE BATIRSINKI BIR DAHA KALKAMASIN !!!!!

47
65
yanıtYanıtla
tim:

şırıngayla kan alırım itinayla :)

yanıt11
yanıt2
BARBAR ÇETELERİ:

SOYUNUZ KURUSUN ADİ FAŞİSTLER SİVİLİ ÖLDÜR BATILIYA PKKLİ DİYE YUTTUR.

44
66
yanıtYanıtla
1992:

LANET OLASI TÜRKLER. . . .

20
85
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

DEVLET SİVİL MASUM DEMEDEN KATLİAM YAPIYOR. BU ÜLKEDE AKP GİTMEDİKÇE KİMSEYE RAHAT YOK.

42
51
yanıtYanıtla
TRABZONLU RECEP ŞAHİN61:

Herşeyi affedin ama vatanınıza ihanet edenleri asla affetmeyin. . ! ( Hz. Ali )

64
20
yanıtYanıtla
diyarbakır t:

bakın ben diyarbakırda yaşıyorum burda surda kesin bir şeydiyeyimi polis işine iyi yapıyorlar bu gün abd olsa havadan vurur gider . ama bu devletimiz ve bu polis asker gayet hedefe odaklı iş yapıyorlar ellerinize sağlık ne mutlu türküm diyene .

63
17
yanıtYanıtla
alevi zaza:

Hdpli milletvekilini enkaz altımda arayabiliyorsa kesin pkklıdır..askerlerimiz polislerimiz çok dikkatli olsun..

64
6
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title