Haberler

"Suçluları Kazanmamız Gerekiyor"

Güncelleme:

Bursa Emniyet Müdürü Kahya, "Suça karışanlar kader mahkumudur, suçluları öldüremeyeceğimize göre onları topluma kazandırmalıyız" dedi.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Suça karışanlar kader mahkumudur, suçluları öldüremeyeceğimize göre onlara şefkatle yaklaşıp topluma kazandırmalıyız" dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katıldığı huzur toplantısı düzenledi. Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım'ın Ak Partili Belediye Başkanı Özgen Keskin ile Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Sıddık Ekici de toplantıda hazır bulundu.

Toplumda suç oranının düşmesi için var olan polisiye tedbirlerin yetersiz olmasından yakınan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Suça karışanlar kader mahkumudur. Suçluları öldüremeyeceğimize göre, onları topluma kazandırmak için kendilerine şefkatla yaklaşıp topluma kazanmalıyız" dedi.

Hırsızlık yapanların yüzde 80'inin gecekondu ve kenar mahallerde oturduğuna dikkat çeken Emniyet Müdürü Kahya, "Maddi imkanları çok az olan bu insanların büyük bölümünün aileleri parçalanmış. Eğitimleri ise yok denecek kadar az. Tek çıkar yolları suça karışmış olmaları. İşledikleri ilk suçtan sonra adeta suç makinasına dönüşüyorlar. O zamanda toplum tarafından dışlanıyorlar. Bunları öldüremeyeceğimize göre kazanmamız gerekiyor" dedi.

SUÇA KARŞI KADIN DESTEK MERKEZİ

Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Sıddık Ekici ise suç ve suçluyla mücadele kapsamında Yıldırım Belediyesi'nin tahsis ettiği bin 300 metrakarelik bir alanda Kadın Destek Merkezi oluşturulması için çalışmalara başlandığını söyledi. Ekici, "Bu proje kapsamında evde sözü geçen kadınlarımıza iş kolları ortaya çıkarıp ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayıp geleceğimiz olan çocuklarımızı da bu projeye dahil edip suç işlemelerini önlemeyi hedefliyoruz" dedi. - Bursa / Yıldırım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Şahabettin Harput Özgen Keskin Osman Kahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title