Haberler

Ssu, Irak ve Pakistan'dan 12 Üniversite ile İşbirliği Yaptı

Süleyman Şah Üniversitesi (SSU), Irak ve Pakistan'dan gelen 12 üniversite ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Süleyman Şah Üniversitesi (SSU), Irak ve Pakistan'dan gelen 12 üniversite ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, rektör Prof. Dr. Hüseyin Ekiz'in başkanlığındaki heyet, Irak ve Pakistan'da faaliyet gösteren 12 üniversiteden gelen 5'i rektör düzeyinde 30'a yakın akademisyeni ağırladı.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan rektör Ekiz, Türk eğitim sisteminin son 10 yıl içerisinde büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini, üniversite sayısının 180'e yaklaştığını aktardı.

Süleyman Şah Üniversitesi'nin yakın gelecekte Avrupa'nın sosyal bilimler merkezi olma hedefi ile kurulduğunu hatırlatan Ekiz, sosyal bilimlerin önemine ve bu konuda yürüttükleri çalışmalara değindi.

Ekiz, akademik işbirliği anlaşmalarının öneminin farkında olduklarını ve bu tür uluslararası çalışmalara her zaman destek verdiklerini kaydetti

SSU İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Aslan da konuşmasında, Türkiye, Irak ve Pakistan'ın birbirlerine karşılıklı güzel duygular beslediğini vurgulayarak, bu duyguları işbirliğine dönüştürerek kültürel ve ekonomik alanda ilişkilerin geliştirilmesinin vaktinin geldiğini belirtti.

Heyetlerarası bilgi alışverişinin ardından SSU ile Irak ve Pakistan üniversiteleri arasında akademik işbirliğine ilişkin imzalar atıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Ekiz Pakistan Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title