Haberler

Sporda Abd- İran Dostluğu

Antalya'da düzenlenen Dünya Kempo (Çin Karatesi) Şampiyonası'nda, ABD ve İran dostluğu görüldü.

Antalya'da düzenlenen Dünya Kempo (Çin Karatesi) Şampiyonası'nda, ABD ve İran dostluğu görüldü.

O-Sport Savunma Sanatları Federasyonu ve Uluslararası Kempo Federasyonu işbirliğiyle Antalya'da 2 günden bu yana devam eden Dünya Kempo Şampiyonası sona erdi. Atatürk Spor Salonu'ndaki şampiyonanın ödül töreni öncesinde, ABD ve İranlı sporcular objektiflere dostluk mesajları verdi. ABD kafilesinin başkanı Robert Zingg ile İran kafilesinin başkanı Mohamad Tabatabai, yıllardır siyasilerin konuşamadığı barış dilini, sporcuların her organizasyonda dile getirdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Kazanmak veya kaybetmek önemli değil. Önemli olan fair-play gölgesi altında aynı amaca hizmet etmektir. Sporun olduğu yerde düşmanlıktan bahsedilemez. Biz her fırsatta sporun barış ve kardeşlik olduğunu söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz."

Dünya Kempo Şampiyonası'na 25 ülkeden 300 sporcu katıldı. Başarılı sporcular ödüllerini, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli ile Muratpaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Fuat Uludağ'dan aldı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Kemal Atatürk Antalya İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title