Haberler

Son Dakika: Tanker arızası nedeniyle trafiğe kapatılan İstanbul Boğazı, çift yönlü olarak açıldı

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul Boğazı'nda Ahmet Telli adlı tankerde yaşanan arıza nedeniyle saat 11.30 sıralarında kapatılan gemi trafiği, tankerdeki sorunun giderilmesiyle 13.30'da çift yönlü açıldığı yeniden açıldı.

Romanya'nın Köstence Limanı'ndan hareket eden 114 metre uzunluğundaki Ahmet Telli isimli tanker, İzmit Limanına gitmek için saat 11.30 sıralarında İstanbul Boğazı'na girdi. Gemi, Keçili koyu mevkiinde makine arızası verdi. Gemi kaptanı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yardım talebinde bulundu.

BOĞAZ TRAFİĞE KAPATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, tankere müdahale için Kurtarma-10, Kurtarma-7 römorkörleri ile KEGM-5 botu ve kılavuz kaptan yönlendirildi. Arıza nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı.

VALİLİK, SON DURUMU PAYLAŞTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada da "İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkiinde AHMET TELLİ isimli tankerin makine arızası yaşaması nedeniyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma römorkörleri ve Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alınmıştır" denildi.

GEMİ TRAFİĞİ YENİDEN AÇILDI

Makine arızası giderilen tanker, Kıyı Emniyeti römorkörleri eşliğinde Ahırkapı'ya doğru hareket etti. İstanbul Boğazı'nda askıya alınan gemi trafiği de saat 13.30 itibarıyla çift yönlü açıldı.

İşte olay yerinden görüntüler;

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500

Yorumlar (3)

bekir yapici:

sanki ilk defa oluyormus gibi bir haber olmus halbuki hergün yüzlerce gemi hareketliligi olan istanbul bogazinda bu gibi arizalar devamli oluyor yani büyük iki geminin yanyana gecemiyecegi dar ve sig kanal istanbul yapilsa bu arizalar ortadan kalkacakmi dersiniz?

8
2
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Tamamen hikaye arıza felan fransız donanması boğazı gecip karadenize gecti bu durum rusyayı tedirgin etti bizde rusyaya taraf olduğumuz icin bilincli sekilde bogazı kapattık geri kalanda rusya fransız donanmasına ne sekilde müdahale eder bilmiyoruz (bogazlar anlasması geregı fransiz kim olursa gecirmek zorundayiz)

9
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

malum kesimin savundugu kanal istanbul yapildiginda büyük gemi trafigine bogaz kapatilacak veya büyük gemiler kanal istanbula yönledirilecek ve böylece daha fazla gelir elde edecegiz söylemi dogru degildir saflara okuma arastirma yoksunlarina dönüktür yapilmis anlasmalar geregi istanbul bogazi ne ticari nede askeri gemilere kapatilamaz kimsede kanal istanbulu kullanmaya mecbur edilemez sadece yabanci askeri gemilerin karadenize gececegini daha önceden bildirilmeleri gerekir.

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title