Haberler

Son Dakika: İlahiyatçı profesör Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye'nin en önemli ilahiyat profesörleri arasında gösterilen Zekeriya Beyaz, 84 yaşında hayatını kaybetti. Beyaz, yarın gerçekleştirilecek törenin ardından toprağa verilecek.

Türk müftü, imam-hatip, vaiz, din sosyolojisi profesörü ve yazar olarak bilinen, bir dönem Türk televizyonlarına damga vuran Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, 84 yaşında yaşamını yitirdi. Beyaz'ın ölümü nedeniyle sosyal medyada çok sayıda başsağlığı mesajı paylaşıldı.

CENAZE BİLGİLERİ BELLİ OLDU

Prof. Beyaz'ın bir süreden bu yana Alzheimer kaynaklı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Ünlü ismin cenazesi, yarın Esenler Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazına müteakip Topkapı Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Beyaz'ın oğlu Oğuzhan Beyaz da yaptığı açıklamada, "Canımın bir parçası gitti. Sevgili babam Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ı kaybettik. Yarın Esenler Merkez Camii'nde öğle namazının ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı'nda veda edeceğiz" dedi.

ZEKERİYA BEYAZ KİMDİR?

1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında, 14 yıl imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük görevlerinde bulunduktan sonra 3 Mart 1977 tarihinde Diyanetteki görevinden istifa ederek ayrıldı.

10 yıl kadar serbest yazarlık gazete köşe yazarlığı yaptı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden "İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna göre Evlenme" konulu teziyle Yüksek Lisans mezunu oldu.

1991 YILINDA DOÇENT OLDU

1987 yılında aynı Enstitüden İslam Hukukuna Ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı konulu teziyle doktora diploması aldı. 20 Şubat 1987 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde okutman olarak Devlet Memurluğu görevine yeniden başladı. 23 Nisan 1991 tarihinde Sosyoloji Doçenti oldu

2005 YILINDA EMEKLİ OLDU

14 Ocak 1999 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi profesörlüğü kadrosuna atandı. 1 Aralık 2000 - 1 Aralık 2003 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yaptı.4 Aralık 2003 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki eski görevine döndü. 2005 Yılı Şubat ayı başında 1 Mart 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yaş haddinden emekli oldu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Zekeriya Beyaz Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (18)

Mehmet kuru :

HİÇTE RAHMET DİLEMİYORUM. ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE , MÜSLÜMANLARA ÇOK ZARAR VERDİ. İSLAMA ÇOK ZARARI VARDI. RAHMET DİLEMİYORUM....

93
55
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

İslamiyet'in katleden, insanları İslamiyet'ten uzaklaştıran siz ve sizin zihniyetinizdir

yanıt0
yanıt11
metin:

mesela ne gibi zararı dokunmuş? adam islamı sevdirdi hurafelere karşı çıktı güzel dinimizin nasıl çağa uygun olduğunu anlattı. sosyete ilahiyatçısı diye dalga geçtiniz. Allah sorar hesabını.

yanıt0
yanıt0
Murat ÖREN:

Allah rahmet eylesin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum.

76
68
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Allah rahmet eylesin

64
60
yanıtYanıtla
Hasan Bulut:

Horozdan kurban olur namazı düşünerek kilabilirsiniz gibi çıkışlarından hatırlayacağız. Bak bakalım horozlar kurban olur mu? Bu din için milyonlarca alım şehit can verdi. Kendi babanızın çiftliği gibi kafanıza göre sekip vermeye çalıştınız.

70
26
yanıtYanıtla
Sadullah sıtkı:

elli dokuz kişide beğenmiş işte bu yüzden bu din bir adım bile öteye geçemez ölenin arkasından iyi dilekler dilenir kötü söz söylenmez senle ve bu yorumunu beğenen elli dokuz kişiyle aynı dinden olduğuma utanç duyuyorum.

yanıt0
yanıt0
Mehmet yasar Şahin:

Aynen. azabı bol olsun.

28
35
yanıtYanıtla
zübükzade:

Allah rahmet eylesşn,

27
29
yanıtYanıtla
OKUR:

islam dinini dejenere etmek için elinden geleni yaptı

30
20
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title