Haberler

Son Dakika: İçişleri, 20 bin 863 personelle kaçak içki satışına yönelik operasyon başlattı! Binlerce adres aranacak

Güncelleme:

Son dakika: İçişleri Bakanlığı bugün 14.00-19.00 saatleri arasında ALKOL kod isimli eş zamanlı operasyon yapılacağını bildirdi. 73 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sahte içki operasyonu kapsamında 20 bin 863 personelle şüpheli görülen 23 bin 103 adreste arama yapılacak.

Ülkemizde son dönemde artan sahte içki vakaları sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı iki gün önce 73'e yükseldi. Konuyla ilgili olarak harekete geçen İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamaya göre, halk sağlığının korunması ve kaçak/sahte alkollü içkinin ulaşılabilirliğinin azaltılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde ülke genelinde bugün 14.00-19.00 saatleri arasında 'Alkol' kod adlı eş zamanlı operasyon başlatıldı.

23 BİN ADRES ARANACAK

20 bin 863 personelden oluşan 6 bin 329 ekibin katıldığı operasyonda, ülke genelinde sahte/kaçak alkollü içki ile yetkisiz etil alkol satışı bakımından şüpheli görülen tekel bayi, büfe gibi alkollü içki satışı yapan iş yerleri ile sahte alkollü içki üretimi yaptığı değerlendirilen 23 bin 103 adreste arama yapılıyor.

SAAT 19.00'A KADAR SÜRECEK

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Halk sağlığının korunması ve toplum nezdinde kaçak/sahte alkollü içkinin ulaşılabilirliğinin azaltılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde ülke genelinde 27.12.2021 Pazartesi günü 14.00 – 19.00 saatleri arasında 'ALKOL' kod isimli eş zamanlı operasyon başlatıldı. 20 bin 863 personelden oluşan 6 bin 329 ekibin katıldığı operasyonda, ülke genelinde sahte/kaçak alkollü içki ile yetkisiz etil alkol satışı bakımından şüpheli görülen tekel bayi, büfe vb. alkollü içki satışı yapan iş yerleri ile sahte alkollü içki üretimi yaptığı değerlendirilen 23 bin 103 adreste arama yapılacak." ifadeleri yer aldı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

KOM Daire Başkanlığı İçişleri Bakanlığı Sahte İçki Güncel Haberler Son Dakika

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (7)

Güray Dilli :

İçenin içkisine bu kadar zam yaparsanız ,olacağı bu

33
30
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ohh ohhh, secim geliyor demek ki, yoksa bu ölümler kimin umurundaydi ki? Zira normal zamanda "Kendi hatalari, icki icmesinler kardesim" deyip gecerlerdi...

25
33
yanıtYanıtla
zübükzade:

kıbrısa giden bir icki 70 tl iken aynı icki burada 200 tl fiyatı diğer ülkelerdeki gibi yaparsanız bu iş biter adam evinde imalat yapıyor artık

34
16
yanıtYanıtla
Fakır:

hepsi birer niyazi oldu

6
10
yanıtYanıtla
Doğuş:

Arama yapmak için ilan verenide gördük. Muhtemelen aramaya gitmeden adrestekileri telefon ile bilgilendirirler.

12
3
yanıtYanıtla
By Kalafat:

önceden haber veriyor basin gelde gulme yaa sakamisinizya 14 baskin var ona gore

5
3
yanıtYanıtla
Mümin Doğan:

Haber yaptınız aferim size.serefsizlere tez ulastırdınız tedbirlerini almaları icin. Kacan kacsın hemen diye.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title