Haberler

Üniversiteli Mehmet Ali'yi öldüren baba ve 2 oğlu, 12 yıl 6 ay'şar hapis cezasına çarpıtıldı

Güncelleme:

Üniversiteli Mehmet Ali'yi öldüren baba ve 2 oğlu, 12 yıl 6 ay'şar hapis aldı? KONYA'da, üniversite öğrencisi Mehmet Ali Demirel'i (23), ablasına şiddet uygulayan eniştesi hakkında konuşmak için geldiği evlerinde demir çubuklarla döverek, öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan eniştenin...

Üniversiteli Mehmet Ali'yi öldüren baba ve 2 oğlu, 12 yıl 6 ay'şar hapis aldı

? KONYA'da, üniversite öğrencisi Mehmet Ali Demirel'i (23), ablasına şiddet uygulayan eniştesi hakkında konuşmak için geldiği evlerinde demir çubuklarla döverek, öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan eniştenin babası Hüseyin Koç (71) ile oğulları Adil Koç (48) ve İsa Koç (46) 'kasten öldürme' suçundan  önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Suçun haksız tahrik altında işlendiğine ve şüphelilerin tutukluluk süresini göz önüne alan mahkeme heyeti ve baba ve 2 oğlunu 12 yıl 6 ay'şar hapis cezasına çarptırdı.

Olay, 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 01.30 sıralarında Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi İsmet Bey Sokak'ta meydana geldi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Ali Demirel, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan ablası Gülsen Koç'un eşi Mehmet Koç'tan şiddet gördüğünü öğrendi. Demirel, bu durumu konuşmak için yanına arkadaşı Oğuzhan Üzel'i de alıp, eniştesinin ailesinin evine gitti. İddiaya göre konuşmak için dışarı çağırdığı eniştesinin babası Hüseyin Koç ile oğulları Adil Koç ve İsa Koç, Demirel'i demir çubuk ve sopalarla dövdü. Ağır yaralanan Demirel, sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Üniversiteli genç, 30 Mayıs Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Baba Koç ile oğulları, gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden Adil Koç ve İsa Koç, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Adli kontrol kararı ile serbest bırakılan baba Hüseyin Koç da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklandı. Baba ve oğulları ifadelerinde, suçlamaları kabul etmeyerek, Demirel'in bahçe duvarından atlayıp, kaçmaya çalıştığı sırada düşmesi sonucu başını çiçekliğin kenarına çarptığını ileri sürdü.

KÜNT KAFA TRAVMASI SONUCU ÖLMÜŞ

Üniversiteli Mehmet Ali Demirel'in ön otopsi raporunda, künt kafa travmasına bağlı kafa kemiklerinde kırık, kafa içi kanama, beyin doku harabiyeti ve bunlara bağlı gelişen komplikasyonlar sonucu öldüğü belirtildi.

12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanan Hüseyin Koç  ile oğulları Adil Koç  ve İsa Koç, tutuklu bulundukları cezaevi SEGBİS  yöntemiyle katıldı.

Hüseyin Koç, son savunmasında  suçlamayı kabul etmeyip, "Maktul yere düştüğü için bilincini kaybetti. Gece olduğunu için duvardaki telleri fark edemedi. Beraatimi  ve tahliyemi talep ediyorum."dedi.

Oğullarından İsa Koç ise "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben polis gelmediği için iki kez aradım. Kayıtlar incelensin. Ben dışarıdaydım. Olayla ilgim yok. Maktul babama saldırmasını engellemek için elimi kaldırdım. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum."diye konuştu.

Suçlamaları kabul etmeyen Adil Koç da,  beraatini istedi.

Mahkemeye heyeti baba ve 2 oğluna önce 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ardından suçun haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek cezayı 15'er yıla indirdi. Heyet, sanıkların tutuklu süresini göz önüne alıp 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Demirel Hüseyin Koç Konya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title