Haberler

KASTAMONU - Bozkurt Belediye Başkanı Yanık'ın selden son anda kurtulduğu görüntüler ortaya çıktı

Güncelleme:

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın taştığı anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın taştığı anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

İlçede 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketine ilişkin görüntülerde, Belediye Başkanı Muammer Yanık'ın sel sularından son anda kurtulması dikkati çekti.

Bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerde, ayağında çizmeleri ile Ezine Çayı'nın üzerindeki köprünün etrafında incelemelerini sürdüren Yanık'ın vatandaşları uyardığı, köprünün ayaklarının tıkanması sonucu sel sularının taştığı ve etraftakilerin korkuyla kaçıştığı anlar yer alıyor.

Belediye Başkanı Muammer Yanık, AA muhabirine, ilçelerinin 11 Ağustos'ta Türkiye'nin en büyük sel felaketlerinden biriyle karşı karşıya kaldığına işaret etti.

Ezine Çayı'nın 45-50 kilometrelik bir havzası olduğunu söyleyen Yanık, havzaya düşen şiddetli yağışın Ezine Çayı'nda birleşmesiyle çayın debisinin yükseldiğini anlattı.

Sel felaketinin saat 12.00 sularında yaşandığını ifade eden Yanık, şöyle devam etti:

"Çayın üzerindeki ana köprünün yakınında etraftaki vatandaşları uyarma amacıyla bulunmaktaydım. En son köprüyü terk eden insanlardan birisiyim. Çok korkunç bir su kütlesiydi. Çok endişelendik. Birçok vatandaşımız rahmetli oldu. Sel felaketinde hayatını kaybeden çocuklarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum."

Selin hiç durmaksızın 8-9 saat süreyle yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Yanık, "O gün insanlarımızın çoğu çatıya kaçarak hayatını kurtardı. Daha sonra devletimiz, bütün birimleriyle tamamen burada reaksiyon gösterdi. Ben dünyanın hiçbir ülkesinde ertesi gün, bu şekilde bir reaksiyon gösterebilen başka ülke olduğunu düşünmüyorum. Her birimiyle, bakanlıklar olsun sivil toplum kuruluşları, gönüllüler tamamı buradaydı. Hala çalışmalar devam etmekte." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile tüm bakanlara teşekkür eden Yanık, "Burada inanılmaz çalışma var. Yaralar her noktada sarılıyor. Evini boşaltan vatandaşlarımızın eşya ödemeleri, zarar ödemeleri, hiçbir şey olmayan evini terk eden vatandaşlarımızın bile ödemeleri, araçları zayi olan vatandaşlarımızın ödemeleri yapılıyor. Bir taraftan tespiti yapıldı bir taraftan ödenmeye devam ediliyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Yanık Kastamonu Bozkurt Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title