Haberler

Son dakika haber: Yatarak tedavi görmek zorunda kalan çocuklar, hastane okulunda eğitim görüyor

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Yatarak tedavi görmek zorunda kalan çocuklar, hastane okulunda eğitim görüyor Yatak başında eğitim gören çocuklar, sınıflarına dönecekleri günü bekliyor Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.

Yatarak tedavi görmek zorunda kalan çocuklar, hastane okulunda eğitim görüyor

Yatak başında eğitim gören çocuklar, sınıflarına dönecekleri günü bekliyor

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz :

"Hem motivasyon hem de eğitimlerine katkı oluyor"

ADANA - Adana'da hastalıkları nedeniyle yatarak tedavi görmek zorunda kalan çocuklar, yataklarında veya hastane okulunda eğitim görüyor.

Kronik rahatsızlıkları nedeniyle bazı çocuklar hastanede tedavi görmek zorunda oldukları için okula gidemiyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde ise tedavi gören ilk ve ortaöğretimdeki çocuklar, TOKİ Köprülü İlkokulu'na bağlı olarak açılan hastane sınıfında eğitim görüyor.

Uzun süreli tedavileri nedeniyle okula gidemeyen çocuklar yataklarında veya hastane okulunda eğitimlerinden geri kalmıyor.

"Sanki hiç hastanede yatmıyorlarmış gibi"

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz, hastane sınıfı ve yatak başında verilen dersler hakkında bilgi verdi. Gündüz, "Okul çağındaki çocuklarımız zaman zaman uzun süre hastanede yatmak zorunda kalıyorlar. Bu süre içerisinde eğitimlerinden geri kalmamaları için burada derslerine devam edebiliyorlar. Bunu toplu olarak da yapabiliyorlar ama yatak başında da devam edebiliyorlar. Sanki hiç hastanede yatmıyorlarmış gibi eğitimleri aralıksız devam ediyor. Bu da miniklerimize hem bir motivasyon hem de eğitimlerine katkı oluyor" ifadelerini kullandı.

"Çocukların eğitim açığını kapatıyoruz"

Öğretmen Gül Akbulut ise çocukların eğitim açığını kapatmak için çabaladıklarını belirterek, "Burada uzun kronik rahatsızlığı olan çocuklar tedavi görürken eğitimlerinden uzak kalıyorlar. Burada her gruptan, her seviyeden çocuk var. Biz bütün çocukların eğitimlerine devam ediyoruz. Sınıf ortamında ve yatak başı eğitimlerimiz var. Bu şekilde bütün çocukların eğitim açığını kapatıyoruz" dedi.

Beyaz kan düşüklüğü sebebiyle hastanede tedavi gören ve yatak başı eğitim alan Mustafa Can Küçük de eğitiminden geri kalmadığını için mutlu olduğunu, biran önce okuluna dönmek istediğini söyledi.

Oğlu Çınar yatak başında ders alan anne Elif Şahin, "Oğlum 1 haftadır burada ve okuldan geri kalmadı. Çok memnunum. İnşallah oğlum biran önce düzelir kendi okulunda, sınıfında derslerini görür" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balcalı Hastanesi Murat Gündüz Güncel Haberler Son Dakika

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title