Haberler

Rusya'da Kırım Köprüsü'ndeki patlamayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta sonu Ukrayna, Rusya için büyük stratejik öneme sahip olan Kırım Köprüsü'nü bombaladı. Rusya intikam için Kiev'i yangın yerine çevirirken Federal Güvenlik Servisi, Kırım Köprüsü'nde meydana gelen patlamayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Şahıslardan 5'inin Rus vatandaşı olduğu öğrenilirken patlayıcının, Ukrayna'nın Odessa kentinden Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Rusya'ya getirildiği ifade edildi.

Rusya ile 2014'te yasa dışı ilhak edilen Kırım'ı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü'nde, hafta sonu bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu Patlamada, 3 kişi hayatını kaybetmişti.

RUSYA İÇİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, köprüdeki acil durumla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatını vererek, Kerç Boğazı'ndan geçişin, elektrik şebekesinin ve doğal gaz boru hattının korunması ile ilgili önlemlerin artırılmasına yönelik kararname imzalamıştı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamanın "başlangıç" olduğunu açıklamıştı. Putin'in 2018'de resmi açılışını yaptığı ve "Kırım" ismiyle de anılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip.

Rusya'da Kerç Köprüsü'ndeki patlamayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı

İNTİKAM İÇİN KİEV'İ BOMBALADILAR

Rusya ise köprünün intikamını almak için Ukrayna'nın başkenti Kiev'i bombardımana tuttu. Şehir yangın yerine dönerken saldırılarda çok sayıda insan öldü, bir o kadarı da yaralandı.

UKRAYNA İSTİHBARATINI SUÇLADILAR

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada ise Rusya ile yasa dışı ilhak edilen Kırım arasındaki köprüde geçen hafta meydana gelen patlamanın Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğünce (GUR) organize edildiği belirtildi.

ODESSA'DAN YOLA ÇIKMIŞLAR

Açıklamada, "Olayda yer alan 5 Rus vatandaşı, 3 Ukrayna ve Ermenistan vatandaşı gözaltına alındı. Terör saldırısının hazırlık sürecinde yer alan 12 suç ortağı tespit edildi." ifadesi kullanıldı. Bu kişilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığı açıklamada, patlayıcının, Ukrayna'nın Odessa kentinden yola çıkılarak Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Rusya'ya getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturma sürecinin devam ettiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Kırım Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title