Haberler

Gazeteci Sedef Kabaş, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla gözaltına alındı

Güncelleme:

Bir televizyon programındaki konuşması nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı. Kabaş'ın sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki göstererek, "Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz" dedi. Kabaş, sabaha karşı gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek gözaltına aldı.

AVUKATI DUYURDU

Televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtilen Kabaş, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ardından Kabaş'ın 2 avukatının da Emniyet Müdürlüğü'ne geldikleri öğrenildi. Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı.

Son dakika haber: GAZETECİ SEDEF KABAŞ, GÖZALTINA ALINDI

RTÜK BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medyada yaptığı açıklamada, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş'ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasını yapmıştı.

"AHLAKSIZLIK VE PESPAYELİK"

Kabaş'ın sözlerine bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti. Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz" ifadelerine yer vermişti.

"SEDEF EDEPSİZ, ARKASINA SIĞINANLAR DAHA EDEPSİZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Şems-i Tebrizi'nın "İnsanı hayvandan ayırt eden edepdir" sözüne atıfta bulunarak, "Edebini, insanlığını kaybetmişler, sıra sıra dizilmiş, debelendikleri haset ve hakaret çukurundan Milletin Adamı'na edepsiz laflar etmişler. Sedef, edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emniyet Müdürlüğü Sedef Kabaş Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (19)

Ibrahim halil Demirkaya:

girişi olsun çıkışı olmasın

116
163
yanıtYanıtla
Veysel :

Akpnin de iktidardan düşüşü olsun bir daha gelemesin..Yeter bu kadar adaletsizlik.Bunca yapılan zamlar hoşuna mı gidiyor...

yanıt60
yanıt44
Sadık GÜNEŞ:

Bunca zamlardan sonra,cumhurbaşkanını savunacak halim kalmadı,

143
101
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Sanki daha önce oyunu vermiş konuşuyor. Orda hür iradeye türk milletine hakaretvar .

yanıt14
yanıt15
by nokta :

sevmeyebilirsin ama saygı duyacaksın.....Bunlar karşıtlıktan iki pof pofu duyunca ne söylediklerini bilmiyorlar

140
83
yanıtYanıtla
YAVUZ,33....!!!:

TV Proğramına çıkıyorsun yanında türkiyenin sayılı gazetecileri arasında yer alan bir isim, diğer yanda iki seçilmiş vekil,, sen orada ne aile ahlakına nede devlet ahlakına uymayan şekilde hakaretler ediyorsun, diğer insanlarda buna gülerek destek veriyor,,,,,,, İŞTE ORADA HZ. ALİ EFENDİMİZİN SÖZÜ AKLIMA GELİYOR ,,,,, ZALİME , ZALİMLİĞE DUR DEMEYEN DİNSİZ KAFİRDİR...... insanları ayrıştırmayın...milli ve dini değerleri dahil değer verdikleri kim ve ne varsa saygı duyun...........

130
49
yanıtYanıtla
Unknown 123:

Hemen Anit Kabire git,belki yirtarsin.

64
90
yanıtYanıtla
Selim :

Sandık gelsin

84
44
yanıtYanıtla
YAVUZ,33....!!!:

Hakaret dili kullanılan en kötü dildir....bu dil arsızlık, ucuzluk, kalitesizliz, bilgisizlik .cahillik barındırır,,,bu dili kullanalar genellikle bu özellikleri taşıyan insanlar oluyor....kişiliği oturmamış insanların genelde baş vurduğu bir dil..........bir gün mutlaka iyilik kazanacak.........

87
31
yanıtYanıtla
Behlûlê Mahî:

Edepten bahsedelere bakın hele, yuh olsun.

93
18
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title