Haberler

Somali'deki Saldırıya İlişkin Açıklama

Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Somali’de silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski SAT Komandosu Sedat Doğan’ın cenazesinin İstanbul’a getirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştiğini belirtti.

Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Somali'de silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski SAT Komandosu Sedat Doğan'ın cenazesinin İstanbul'a getirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştiğini belirtti.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türk Hava Yolları (THY) Mogadişu Güvenlik Şefi eski SAT Komandosu Sadettin Doğan'ın cenazesi, THY uçağıyla Somali'den İstanbul'a getirildi. Cenazenin İstanbul'a getirilmesinin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştiğini açıkladı. Saldırıda hayatını kaybeden Doğan'ın THY'nin uçuş güvenliğini sağlayan ekibin başında görev yaptığını belirten Çetin, "Doğan hem Somali otoritesince hem de halk tarafından sevilen birisiydi. Bu beklemediğimiz ve hepimizi acıya boğan bu vaka; serbest günde diğer Türk şirketlerine ziyaret yapmak için dışarı çıkmışlar. Çıktıktan 20 dakika sonra bir araç önlerini kesmiş ve saldırı gerçekleşmiş" dedi.

Silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin iki kişi olduğunu ifade eden Çetin, "İki kişi tarafından ateş açılmaya başlanmış. Arkadan gelen bir Türk şirketinde çalışan yönetici olayı gördüğü için son sürat ile alıp hastaneye yetiştirmiş ama kalbine giren mermi sebebiyle maalesef olay yerinde hayata gözlerini kapamış. Herhangi bir husumet, herhangi daha önceden bize karşı alınmış bir tehdit olayı yoktu. Böyle bir durum olduğunda biz çalışanlarımızı uyarıyorduk. Zaman zaman Türkiye'ye karşı tehditler oldu ve sabotajlar gerçekleştirildi. Ama son zamanlarda birçok arkadaşımız dışarıda sivil olarak da dolaşıyordu, çarşıya, pazara gider durumdalardı. Orada en pozitif bakılan ülke Türkiye ve Türklerdi. Türkiye'nin orada fazlasıyla iş yapmış olması bazı çevreleri rahatsız etti demek ki" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Sedat Doğan İstanbul Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title