Haberler

Soma Faciasıyla İlgili Siyasilerden İlk Açıklama

Güncelleme:

Başbakan'ın Soma'daki maden faciasıyla ilgili gelişmeleri takip ettiği bildirilirken, Kılıçdaroğlu da yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Manisa'nın Soma ilçesinde, özel bir şirketin işlettiği madende çıkan yangın faciasıyla ilgili gelişmeleri ve kurtarma çalışmalarını yakinen takip ettiği bildirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'daki bir madende, elektrik panosunda çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi.

ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bölgeye göre, Erdoğan, Ankara'da Resmi Konut'ta bilgi aldığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı Soma'ya göndermesinin ardından, gelişmeler ve yürütülen çalışmalar hakkında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, AFAD Başkanı Fuat Oktay başta olmak üzere yetkililerden bilgi aldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'daki bir madende, elektrik panosunda çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Soma'da meydana gelen kaza nedeniyle yaşamını yitiren işçilere rahmet, yakınlarına ve iş dünyasına başsağlığı dilediği belirtildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun yarın sabah 09.30'da, "Cumhurbaşkanlığı seçimi" ile "Türkiye'nin temel sorunları" konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Türk-İş'e yapacağı ziyaretin, sendika yöneticilerinin Soma'ya gitmesi nedeniyle ertelendiği bildirildi.

BBP'Lİ DESTİCİ: DEVLET TÜM İMKANLARINI SOMA'YA SEVK EDİYOR

  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Devlet’in tüm imkânlarını Soma’ya sevk etmesi gerektiğini söyledi.

BBP HEYETİ SOMA’YA GİDİYOR

Manisa’nın Soma ilçesinde Maden Ocağındaki trafo patlaması sonucu meydana gelen yangın sonrası ölenlerin ve yaralıların olduğu bilgisini aldıklarını belirten Destici, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gürhan başkanlığında, Merkez Karar Üyeleri ve partililerden oluşan bir heyetin Soma ilçesine hareket ettiklerini ve patlamanın meydana geldiği yerde incelemeler yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Büyük Birlik Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Soma Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Yeşim Taşlıundefined:

Şu elektirik kablorının görünüş itibariyle, nasıl kaza olur diye değil, böyle bir tesisatla nasıl kaza olmaz diye sormak gerek...

15
0
yanıtYanıtla
MEHMET ORAKÇIundefined:

ne iktidar ne de muhalefet böyle bir kazayı asla istemez..... el ele verip yarayı sarmak lazın.....

10
4
yanıtYanıtla
Omer gencerbhjybxmxkkx@ngvsts.co.bfe:

NİSAN AYİNDA CHP BU MADENDEKİ EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ İCİN SORUSTURMA ACİLMASİNİ İSTEDİ?AMA AKPLİLER REDDETTİ.SİRF BUNUN İCİN AKPLİLER YARGİLANMALİDİR.OTOMASYON GUVENLİK EKİPMANLARİ ESKİ VE YETERSİZ DEDİLER?GEREKLİ ONLEMLER ALİNMİYOR DEDİLER.....

3
2
yanıtYanıtla
Adınız Yazın Hüsnüundefined:

Lütfen bu elim olayı da siyasi malzeme yapmayalım. Bu acı hepimizin acısıdır. Allah ölenlere rahmet eylesin, yakınlarına da ecir ve sabır versin..Ülkemize de bir daha böyle acılar yaşatmasın..

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title