Haberler

Siyasete Girme Nedenini Kardeşi Açıkladı

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, Ergenekon davasının siyasi olduğunu, bunun hesabının da siyasi olarak sorulacağını söyledi.

ERGENEKON davasının tutuklu sanıklarından CHP'nin Zonguldak 1'inci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, Ergenekon davasının siyasi olduğunu, bunun hesabının da siyasi olarak sorulacağını söyledi. Prof. Dr. Ali Haberal, "Bu hesabın sorulmasında Haberal Ailesi olarak bizim de bir katkımız olursa bizim için en büyük onurlardan biri olacaktır. Hocanın siyasete girmesinin en büyük nedeni budur" dedi. Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın seçim bürosu da şehir merkezinde açıldı.

CHP'nin Zonguldak Milletvekili adayları ve partililer, dün akşam Haberal ailesinin davetiyle Deniz Kulübü'nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. İl Başkanı Tümer Peker ile birlikte CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal'ın da katıldığı yemekte milletvekili adayları kendilerini tanıtarak partililere hitap etti. Prof. Dr. Mehmet Haberal adına ise kardeşi Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Haberal konuştu. AK Parti iktidarıyla Türkiye'de bir çok değişim yaşandığını belirten Prof. Dr. Ali Haberal, en önemli değişimlerin yaşam hakkı, insan hakları ve hukuksal haklarda olduğunu söyledi. Bunun en büyük zararını gören, bilen ve yaşayan ailelerden olduklarını, başta ağabeyi Mehmet Haberal olmak üzere üniversitenin rektörleri, hocaları ve bilim adamlarının haksız yere mahkum edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Haberal, ağabeyinin sağlık sorunları nedeniyle kaldığı hastaneden Silivri'ye nakledilmesiyle herkesin muradına erdiğini kaydetti.

'CEZAEVİNDE OLMASINI YURTDIŞINDA ANLATAMIYORUM'

Dünyanın takdir ettiği, bugün ABD'nin en büyük uluslararası kuruluşunun ödüle layık gördüğü tek Müslüman cerrah Prof. Dr. Haberal'ın Silivri Cezaevi'nde olduğunu yurtdışındaki toplantılarda bir türlü anlatamadığını vurgulayan Prof. Dr. Ali Haberal, "En son ekim ayında yapılan ödül törenine ben katıldım. Burada da şimdi benzer bir görevi ben yükleniyorum. Vekillik kadar zor bir görev yok. Asıl yokken vekilliğin görevini taşımak çok zor bir olay" dedi.

'AĞABEYİM HESAP SORMAK İÇİN BÜTÜN GÜCÜNÜ KULLANACAK'

Bugün gelinen noktada davanın hukuksal merciinden çıktığını ve siyasi hale geldiğini savunan Prof. Dr. Ali Haberal, şöyle konuştu:

"Bugün itibariyle bu davalar siyasidir ve bunun hesabı da siyasi olarak sorulacaktır. Bugün kü iktidardan bu hesabı soracak olan da CHP'dir, Meclis'te ki temsilcileridir, halkımızın kendisidir. Dolayısıyla bu hesap sorulacaktır. Bu hesabın sorulmasında Haberal ailesi olarak bizim de bir katkımız, bir payımız olursa bizim için en büyük onurlardan biri olacaktır. Hoca'nın siyasete girmesinin en büyük nedeni budur. Bu hesap yerinde sorulacaktır, Meclis'te sorulacaktır. Dolayısıyla siyasi hesabı sormak için ağabeyim bütün gücünü kullanacaktır. Bu güç hep birlikte olacaktır, sizlerle olacaktır. Bu iktidarın gidişi Zonguldak'ta bozulacaktır. Bu bayrak Zonguldak'ta kalkacaktır, Türkiye'de devam edecektir. "

Ağabeyinin Zonguldak'tan aday gösterilmesine yönelik eleştirilere de yanıt veren Prof. Dr. Ali Haberal, "Sayın Köksal Toptan ne kadar Zonguldaklıysa, Sayın Haberal da o kadar Zonguldaklıdır" dedi.

SEÇİM BÜROSU AÇILDI

Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın seçim bürosu, Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın fotoğraflarının yanında CHP afişleriyle süslenen seçim bürosunda, Haberal'ın yazdığı 'Suçum Ne' adlı kitabı ile fotoğrafının yer aldığı anahtarlık, çakmak, kalem ve araç kokuları ücretsiz dağıtılmak üzere hazır tutuluyor. Prof. Dr. Haberal ile diğer 4 milletvekili adayının fotoğrafları ile süslenen seçim otobüsü ile sadece Prof. Dr. Haberal'ın fotoğraflarının yer aldığı 2 ticari araç da seçim bürosunun önünde, seçim propaganda çalışmalarında kullanılmak üzere bekletiliyor.

Çevredeki esnafların 'Hayırlı olsun' dileklerini kabul eden Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal, bu sabah seçim bürosuna gelen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından seçim takvimi konusunda bilgilendirildi. İlk seçim bürosunu açtıklarını belirten Osman Haberal, "İlçeler ve beldelerde de bürolarımızı açacağız. Allah'ın izniyle var gücümüzle seçimden başarılı bir sonuç almak için çalışacağız. Ağabeyimin yokluğunu hissettirmeyeceğiz. Seçim otobüsü seçim boyunca Zonguldak'ta çalışacak. Bunun yanında 35 araç daha gelecek. Tüm köylere, en ücra köşelere kadar gideceğiz. Hatta sağlık ekipleri kurulucak ve ücretsiz sağlık taramaları yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title