Haberler

Siverek'te 30 Bin Kişi Ahmet Arif'in 'Anadoluyum Ben' Şiirini Okuru Rekor Kırdı )

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki 'toplu okuma kategorisindeki' rekorunu kırmak için öğrenciler, vatandaşlar organizenin yapıldığı Firkan Tüysüz stadyumuna akın ediyor.

Siverek'te 30 BİN KİŞİ AHMET ARİF'İN 'ANADOLUYUM BEN' ŞİİRİNİ OKURU REKOR KIRDI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki 'toplu okuma kategorisindeki' rekorunu kırmak için öğrenciler, vatandaşlar organizenin yapıldığı Firkan Tüysüz stadyumuna akın ediyor. Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 30 bin kişi aynı anda ünlü şair Ahmet Arif'in 'Anadoluyum Ben' şiirini okuyacak.

Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından 'Haydi bid dünya rekoru kıralım' adı ile organize edilen etkinlikte hazırlıklar son aşamaya gelindi. Guinness Rekor denemesi için öğrenciler ve vatandaşlar Şirinkuyu Mahallesinde bulunan Firkan Tüysüz stadyumuna akın etmeye başladılar. Rekor denemesi için oluşturulan 56 kişilik proje ekibi hedeflenen kitle sayısına ulaşabilmek için aylar öncesinde ilçenin değişik semtlerinde bulunan billboardlara Türkçe, Kürtçe, Zazaca pankart asıp el ilanları dağıttı. 70 bin civarında öğrenci sayısı bulunan Siverek'te rekor denemesinin gerçekleşmesi amacıyla davul zurna çalınarak, kalabalık toplanmaya çalışılıyor.30 bin kişinin katılması ile rekorun kırılmasının ardından 'Anadoluyum Ben' adlı şiir Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerine çevrilerek, tekrar hep bir ağızdan okunacak.

CİVAN HACO TELEKONFERANS KATILACAK

Guinness Rekorlar kitabına girebilmek için stadyumu dolduran binlerce kişiyle birlikte 'Anadoluyum Ben' adlı şiiri Kürt müzik sanatçısı Civan Haco'da, telekonferans sistemiyle etkinliğe katılacağı öğrenildi. Projeyle ilgili bilgi veren Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Muzaffer Bayram, şöyle konuştu 'Projenin dünya rekorunun kırmanın yanı sıra ilçedeki değerleri ön plana çıkarma, yaşanan sorunları masaya yatırma, ilçenin kültürünü tanıtabilme, birlik ve beraberlik duygusunu aşılayabilme amacıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptık. İnşallah 30 bin kişilik bir rekorla Guinness'e girerizö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Arif Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title