Haberler

Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü etkinlikleri kitap sergisiyle başladı

Güncelleme:

Milli Mücadele'nin mihenk taşı olan Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü etkinlikleri, Sivas'ta açılan "100 Yıllık Basın Hayatı" kitap sergisiyle başladı.

Milli Mücadele'nin mihenk taşı olan Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü etkinlikleri, Sivas'ta açılan "100 Yıllık Basın Hayatı" kitap sergisiyle başladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca 4 Eylül 1919'da gerçekleştirilen Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve 108 gün Milli Mücadele'nin merkezi olan Sivas'ta, tarihi kongrenin 102. yıl dönümü dolayısıyla Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nde kitap sergisi açıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen serginin açılışını Vali Salih Ayhan yaptı.

Kentle ilgili yazılan en eski kaynaklardan başlanarak bugüne doğru kronolojik sıralamanın yapıldığı sergide, Sivas Kongresi ve kongreye gidilen süreçle ilgili bildirilerin derlendiği kitaplar, kentle ilgili öykü, roman ve külliyatlar, kentin tarihi dokusu ile kültürünü yansıtan basılı eserler, eski ve yeni dönemde yayınlanan mecmua, gazete ve çeşitli dergiler yer alıyor.

Serginin açılışının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ayhan, serginin maziyi hatırlatması açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Bugün 100 yıllık basın hayatı sergimizi gerçekleştirdik. Geçmişimizi, maziyi iyi bilmemiz, geçmişten aldığımız güçle de geleceğe güvenle bakabilmemiz lazım. Dolayısıyla bu tür kayıtlar büyük önem arz etmektedir." dedi.

Sivas'ın bin yıllık kültürün ve medeniyetin izlerini taşıyan kadim bir şehir olduğunun altını çizen Ayhan, "Bunları da ortaya çıkarmak bizim boynumuzun borcu. İnşallah önümüzdeki hafta da Sivas Şehir Müzesi'nin açılışını yaparak bunu taçlandırmış olacağız. Sivas'ı var eden dinamikleri gün yüzüne çıkarmak bizim görevimizdir. Cumhuriyet'in kuruluşundan günümüze kadar gelen zaman dilimi içerisinde sadece manşetlere baksanız dahi dönemin toplumsal, sosyolojik ve ekonomik yapısını görebilir, analiz edebilirsiniz. Gerçekleşen değişimleri de çok rahat okuyabilirsiniz. Bunlar çok kıymetli hizmetler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title