Haberler

Sivas - Chp'li Milletvekilinden Protokol Krizi Açıklaması

Sivas'ta 4 Eylül Kutlamalarında Cumhuriyet Halk Partisi (chp)sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile Vali Ali Kolat Arasında Yaşanan Protokol Krizinin Yankıları Devam Ediyor. CHP'li Özdemir Tepkisinin Sadece Yer Sorunu Olmadığın Belirterek, "ben Milletvekilliği Makamına Karşı Yapılan Saygısızlığı ve Hoşgörüsüzlüğü İfade Etmek İstedim. Bu Durumdan Sadece Ben Değil Ak Partili Milletvekilleri de Rahatsız." Dedi.

SİVAS'ta 4 Eylül kutlamalarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile Vali Ali Kolat arasında yaşanan protokol krizinin yankıları devam ediyor. CHP'li Özdemir tepkisinin sadece yer sorunu olmadığın belirterek, "Ben milletvekilliği makamına karşı yapılan saygısızlığı ve hoşgörüsüzlüğü ifade etmek istedim. Bu durumdan sadece ben değil AK Partili milletvekilleri de rahatsız." dedi.

Sivas Kongresi'nin 91'inci yıldönümü kutlamaları esnasında CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir hem çelenk sunumunda hem de Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi'ndeki temsili kongre canlandırması esnasında milletvekillerinin arka sıralara oturtulduğunu öne sürerek tepki göstermiş Vali Ali Kolat ile bu nedenle de aralarında bir protokol krizi yaşanmıştı. CHP'li Malik Ejder Özdemir parti binasında yaptığı açıklamada yaşanan krize değindi. Özdemir tepkisinin kişisel olmadığını belirterek, "4 Eylül kutlamalarında yaşanan sadece milletvekilinin yer sorunu değildi. Sivas'ta düzenlenen her törende ayrı bir protokolün düzenleniyor olması doğru değil. İlde belli bir prtokol düzeni olur. Her törende o protokol düzenine göre hareket edilir ve valinin o günkü ruh haline göre milletvekilileri ilk sırada mı kinici sıradamı duracak tartışması yaşanmaz. Benim tepkim bunaydı. "dedi. Yaşanan yer sorunun kasıtlı olduğunu belirten Özdemir ayrıca tören esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasına rağmen ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görderdiği mesajın okunmamasına da tepki göstererk, "Eğer bu durumdan sayın Valinin haberi yoksa bu bir kusur ama sayın Valinin haberi olmasına karşın bu yanlışlık düzeltilmiyorsa burada bir kasıt aramak gerekiyor." dedi. Özdemir, kongre müzesindeki programda AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'nun ön sırada milletvekillerinin arka sırada oturmasını doğru bulmadığını da belirterek, "Devlet anlayışı devlet ciddiyeti bu kadar başı boşluğu bu kadar gelişi güzel bir anlayışı kabul edemez. "dedi. Müzedeki parogramın ardından gerçekleştirilen törende de ikinci bir olumsuzlukla karşılaştıklarını belirten Özdemir, "Orada dikkat çekmiş olacağızki tören alanındaki koltuklara daha önceden kimin oturacağı bilgisayar ortamında hazırlanan etiketler ile belirlenmişti. Ancak her ne hikmetse iktidar partisi il başkanın oturacağı koltuğun üzerindeki yazı da bilgisayar ortamında hazırlanmış ancak muhalefet partisi il başkanın oturacağı koltuktaki yazı el yazısı ile alalade ve acele bir şekilde yazılmıştı. Sayın Validen bunun da cevabını istiyorum. Bu protokolü düzenleyen kimse Valinin bu kişilere hesabını sormasını istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title