Haberler

Şırnak Valisi: Taş ve Molotof Yoksa, Biber Gazı da Olmayacak

Güncelleme:

Şırnak'ta toplumsal olaylarda, güvenlik güçlerine taş ve molotof atılmaması halinde polisin de biber gazı kullanmaması kararı alındı.

Şırnak'ta, Vali Hasan İpek'in siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile yaptığı görüşmeler sonucunda, kent merkezinde yaşanan toplumsal olaylarda, güvenlik güçlerine taş ve molotof atılmaması halinde, polisin de biber gazı kullanmaması kararı alındı.

Bir süre önce Şırnak'a atanan Vali Hasan İpek, kent merkezinde faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle çeşitli görüşmeler yapıyor. Vali İpek'in görüşmeleri devam ederken son olarak, toplumsal olaylarda vatandaşın ve esnafın zarar görmemesi için, toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine taş ve molotof atılmaması halinde, polisin de biber gazı kullanmaması kararı alındığı belirtildi.

VALİ İPEK: POLİS KESİNLİKLE GAZ SIKMAYACAK

Şırnak Valisi Hasan İpek, toplumsal olaylarda göstericilerin güvenlik güçlerine taş ve molotof atılmaması halinde güvenlik güçlerinin de kesinlikle gaz kullanmayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Gerçekten de polis hiçbir zaman keyfi olarak gaz sıkmaz. Sivil toplum kuruluşları bu manada çok ciddi çalışma yapıyor. Şırnak'ta taş atmayı, molotof atmayı ve el yapımı bomba atmayı önlemek üzere çok ciddi manada çalışmalar yapılıyor. Bunlar atılmadığı sürece polisimiz de gaz atmayacak ve Şırnaklılar da Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi huzurlu ve mutlu yaşayacaklar. Bir haftadır bunu sağlayabildik ise ne mutlu bize. Ben özellikle demokratikleşme paketinde sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın açıklamasından sonra bu huzur ortamının insanların beyninde daha da fazla yer edindiğini düşünüyorum ve huzura ihtiyacı olan Şırnaklılar, bununla diğer iller gibi huzurun keyfini yaşamaya başlamışlar. Çok güzel bu huzur ortamı sürdüğü süreci polis kesinlikle hiç gaz sıkmayacak yeter ki molotof atmasınlar, yolu kesmesinler, taş atmasınlar, bundan kesinlikle emin olabilirsiniz."

BDP'Lİ BAŞKAN VEKİLİ SALTAN: ELELE TUTUŞMAK LAZIM

Şırnak Belediye Başkanvekili BDP'li Faik Saltan ise Şırnak'ta olumsuz bir takım üzücü olayların yaşanmasını istemediklerini söyledi. Bu türlü üzücü olayların, toplumun tüm kesimine zarar verdiğini dile getiren Saltan, "Tabi ki biber gazı ile ilgili yaşanan olayların tümü üzücü. Yaşlı olsun, hasta olsun, çocuk olsun, herkese zarar veriyor. Öte yandan eğitim açısından, sağlık açısından da hem maddi, hem manevi zarar vermektedir. Hizmet için, huzur için bu türlü olayların bir daha yaşamamak için, el ele tutuşup yeni bir yol güzergahı çizmekle beraber ilimizde artık olumsuzluklar olmayacak, yaşanmayacaktır. Tek umudumuz Şırnak'ın güzel memleketimizin barışa en iyi şekilde bir katkı sunmasıdır" diye konuştu.

KÜRT ŞAİR BERKEN BEREH: ATILACAK HER ADIMI DESTEKLİYORUZ

Ünlü Kürt Şair Berken Bereh de atılacak her türlü olumlu adımı destekleyeceğini belirterek, "Şırnak'ta halkın barış, huzur ve güven içinde yaşamını sürmesi için atılacak her adımı bir vatandaş olarak elbet de destekliyorum. Dilerim alınan bu kararlar süreklilik kazanır ve insanlarımız rahat, huzur, güven içinde, rahatça yaşamlarını devam ettirirler" dedi.

KADİRHAN: KEPENK KAPATILINCA KİRAMIZI BİLE ÖDEYEMİYORUZ

Ticaretle uğraşan Civan Kadırhan, toplumsal olaylarda kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Toplumsal olaylarda biber gazı sıkılınca, polise taş ve Molotof atılınca kepenklerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz. Şırnak'ta hem biber gazı atılmayacak, hem de polise molotof atılmayacak. Bu karşılıklı bir dayanışmaya bağlı olacak. Bunun için polis de halk da üzerine düşeni yapması gerekiyor. Çünkü sonuçta kepenk kapatıldığı zaman halkın işi duruyor, esnafın işi de duruyor, halk alışveriş yapamıyor, dolayısıyla esnaf kirasını ödeyemiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title