Haberler

Şırnak Kaşıntıyla Gitti, Erken Tanıyla Dudak Kanserinden Kurtuldu

Kaşıntıyla gitti, erken tanıyla dudak kanserinden kurtulduŞırnak'ta dudağındaki kaşıntı ve yara nedeniyle hastaneye giden Lezgin Öter'e (45), alt dudak kanseri tanısı konuldu.

Kaşıntıyla gitti, erken tanıyla dudak kanserinden kurtuldu

Şırnak'ta dudağındaki kaşıntı ve yara nedeniyle hastaneye giden Lezgin Öter'e (45), alt dudak kanseri tanısı konuldu. Dudağındaki tümör erken teşhis edilen Öter, kentte ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Beytüşşebap ilçesinde Lezgin Öter, dudağındaki yara ve kaşıntı şikayetleriyle Şırnak Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği'ne başvurdu. Yapılan muayene ve biyopsi sonucunda Öter'in alt dudağında tümör tespit edildi. KBB uzmanları Opr. Dr. Cömert Şen, Opr.Dr. Sinan Aksoy ve Opr. Dr. Çağrı Çelik tarafından yapılan ameliyatla Öter'in alt dudağındaki kanserli tümör alındı. Öter, erken teşhisle hastalık ilerlemeden ve yeme ile dudak fonksiyonları tükenmeden sağlığına kavuştu.

Erken tanıyla hastanın sağlığına kavuştuğunu belirten Opr. Dr. Sinan Aksoy, bu ameliyatın Şırnak Devlet Hastanesi'nde ilk kez yapıldığını anlattı. Opr. Dr. Aksoy, şunları söyledi:

"Hastamız bize alt dudakta yara şikayeti ile geldi. Bu yaradan biyopsi aldık. 2 defa tekrarladık bu biyopsiyi. Biyopsi sonucunda bu hastanın kanser olduğunu ve bunun daha çok ilerlemediğini tespit ettik. Hastamıza gerekli tetkiklerin ardından dudağında kanserli bölge dahil, boynundaki lenf bezlerini çıkararak bir ameliyat yaptık. Hastamız gayet iyi, şu anda durumu iyi. Aldığımız parçaları patolojiye gönderdik. Patoloji sonucuna göre eğer bir tedavi gerekiyorsa, ileri bir tedavi gerekiyorsa o şekilde bir tedaviye göndereceğiz. Daha ilerleyen boyutlarda bir tümörle gelseydi hasta daha büyük ameliyatlar gerekebilirdi. Bu ameliyatlarda hastanın daha sonraki sağ kalımını da etkileyebilir. Hatta konforunu da etkileyebilir. Dudağın büyük bir bölümü alınabilirdi. Erken tespit ettiğimiz için hem yeme fonksiyonları, hem dudağın fonksiyonları korunmuş oldu. Ayrıca yaptığımız bu boyun disseksiyonu ile beraber hastalığı kontrol altına almış olduk."

GORUNTU DÖKÜMÜ

------------

Doktorun hastayı muayene etmesi

Hastadan görüntü

Sinan Aksoy'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 288 MB

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)

==============

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Devlet Hastanesi Şırnak Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title