Haberler

Sırbistan "Avrupa-Çin" Zirvesine Hazır

Sırbistan "Avrupa-Çin" zirvesine hazır- Çin'in yanı sıra Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri hükümet yetkililerinin katılımıyla yarın üçüncüsü düzenlenecek olan "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi" öncesi Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı- Zirveyi takip etmek için yerel ve uluslararası medya kuruluşlarından bin 100 gazetecinin akredite olduğu, zirvenin güvenliğini sağlamak için de farklı birimlerden 7 bin polisin görev yapacağı bildirildi Sırbistan'ın başkenti Belgrad, Çin'in yanı sıra Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri hükümet başkanlarının katılımıyla yarın üçüncüsü düzenlenecek olan "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi"ne hazır.Zirve dolayısıyla güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, caddeler ise Çin ve Sırbistan bayrakları ile donatıldı.

Sırbistan "Avrupa-Çin" zirvesine hazır- Çin'in yanı sıra Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri hükümet yetkililerinin katılımıyla yarın üçüncüsü düzenlenecek olan "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi" öncesi Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı- Zirveyi takip etmek için yerel ve uluslararası medya kuruluşlarından bin 100 gazetecinin akredite olduğu, zirvenin güvenliğini sağlamak için de farklı birimlerden 7 bin polisin görev yapacağı bildirildi Sırbistan'ın başkenti Belgrad, Çin'in yanı sıra Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri hükümet başkanlarının katılımıyla yarın üçüncüsü düzenlenecek olan "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi"ne hazır.Zirve dolayısıyla güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, caddeler ise Çin ve Sırbistan bayrakları ile donatıldı. Yarın başlayacak iki günlük zirveye, bu akşam saatlerinde Belgrad'a gelmesi planlanan Çin Başbakanı Li Kiçiang'ın yanı sıra Sırbistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Makedonya, Karadağ, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya hükümet başkanları katılacak. Hırvatistan ise zirvede başbakan yardımcısı düzeyinde temsil edilecek.Zirve kapsamında hükümet başkanları baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yapacak, ayrıca Çin ve diğer 16 Avrupa ülkesinin iş adamları düzenlenecek iş forumunda bir araya gelerek, tarım, sanayi, turizm, teknoloji, ulaşım ve alt yapı alanlarında görüşme imkanı bulacak. İş forumunun açılışında Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Çin Başbakanı Li Kiçiang ve Polonya Başbakanı Ewa Kopacz'ın konuşması bekleniyor.Sırbistan Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, zirve çerçevesinde Çin ile Sırbistan arasında bazı anlaşmaların da imzalanacağı duyuruldu.Belgrad'da yarın başlayacak olan toplantıya katılımcı ülkelerden bin 350 kişinin gelmesi bekleniyor. Bu arada, zirveyi takip etmek için yerel ve uluslararası medya kuruluşlarından bin 100 gazetecinin akredite olduğu, zirvenin güvenliğini sağlamak için de farklı birimlerden 7 bin polisin görev yapacağı bildirildi.Öte yandan iki gün boyunca, zirveye ev sahipliği yapacak olan bazı otel ve kongre salonları arasındaki trafiğin de kapalı tutulacağı öğrenildi.Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla üç yıl Macaristan'da başlatılan inisiyatifin ilk toplantısı 2012 yılında Polonya'nın başkenti Varşova'da, ikincisi ise geçen yıl Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılmıştı. .

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Polonya Belgrad Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title