Haberler

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu "en çevreci kamu kurumu" ödülüne layık görüldü

Güncelleme:

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Sıfır Atık Projesi kapsamında Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede "en çevreci kamu kurumu" ödülüne layık görüldü.

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Sıfır Atık Projesi kapsamında Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede "en çevreci kamu kurumu" ödülüne layık görüldü.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, İşyurtları Kurumunca, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları amacıyla yaşamsal alanların korunması ve daha temiz bir çevre için yürütülen projenin ödül getirdiği bildirildi.

Atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüştürülebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda atölyeler kurulduğu belirtilen açıklamada, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla kentte hizmet veren tüm kurumların incelendiği ifade edildi.

İnceleme sonucu Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunun ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Atölyeler 2019'da kuruldu

Bakanlıktan yapılan açıklamada Sıfır Atık Projesi'ne ilişkin bilgilere de yer verildi.

Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen proje kapsamında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda 2019 yılı haziran ayında Kompost Üretim Atölyesi ve Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Geri Dönüşüm Atölyesi kuruldu.

Atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüştürülebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla kurulan Kompost Üretim Tesisi, 165 metrekaresi kapalı, 500 metrekaresi açık alan olmak üzere 665 metrekare alanda aylık 800 kilogram organik gübre kapasitesi ile çalışıyor.

Kompost üretim tesisinde yemekhane atıkları, park-bahçe, ofislerde ve koğuşlarda oluşan atıklar, kompost makinesine atılarak organik kompost gübre haline dönüştürülüyor. Oluşan organik kompost, bir yandan ceza infaz kurumlarındaki üretim alanları ile park ve bahçelerde kullanılırken bir yandan da satılıyor.

Ambalaj atığı toplama ve ayırma atölyesinde ise ceza infaz kurumu kampüsünde bulunan 13 ceza infaz kurumunda, jandarma binalarında, kampüs devlet hastanesinde ve lojmanlarında oluşan ambalaj atıkları toplanıp gerekli işlemlerden geçiriliyor ve geri kazandırılarak çevrenin korunması sağlanıyor.

Kurulduğu günden bu yana 80 hükümlünün çalıştığı tesiste karton, kağıt, naylon, poşet, pet şişe gibi malzemelerin toplanması ve işlenmesiyle ayda yaklaşık 20 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırılıyor.

Atölyelerdeki çalışmalarla bir yandan doğa ve çevrenin korunması sağlanırken bir yandan da hükümlülerin sosyalleşmesi, çevre bilinçlerinin oluşması ve topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Açık Ceza İnfaz Kurumu Sincan Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title