Haberler

Siirtli Öğrenciler Adana Polisinin Konuğu Oldu

Güncelleme:

'Toroslarda Yeşeren Sümbüller' projesinin ikinci davetlisi Siirtli öğrenciler oldu.

Adana'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi halkları ile Adanalılar arasında dostluk köprüsü oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Toroslarda Yeşeren Sümbüller' projesinin ikinci davetlisi Siirtli öğrenciler oldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Toroslarda Yeşeren Sümbüller' projesi kapsamında Hakkari, Siirt ve Şırnak kardeş şehir ilan edildi. Kardeş illerde öğrenim görüp, derslerinde başarılı olan öğrenciler, Adana'ya davet edildi. Hakkarili 25 öğrenci geçtiğimiz günlerde Adana'ya gelerek, polisin misafir oldu. Bu kez Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle bu kentte belirlenen başarılı öğrenciler otobüslerle Adana'ya gönderildi. Siirtli öğrenciler, Adana'da gönüllü polislerin evinde konuk oldu. Adana'da 3 gün geçiren öğrenciler bugün Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı da ziyaret etti. Öğrenciler, Emniyet Müdürü Gürkan ile bir süre sohbet edip, geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Adana'yı yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten öğrenciler, ev sahiplerine de teşekkür etti.

Projenin amacına ulaşmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, "Dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularının pekişmesi için böyle bir proje hazırladık. Bu sayede hem misafirlerimiz, hem de ev sahipliği yapan arkadaşlarımız yeni yeni dostluklar kurdu. Dayanışmanın ve paylaşmanın zevkini yaşadılar. Şehrimizi tanıma fırsatı bulup, kendi memleketlerine döndüklerinde de buralarda gördükleri güzellikleri anlatma fırsatı bulacaklar. Bir süre önce Hakkarili kardeşlerimiz gelmişti. Şimdi Siirtli gençlerimizi ağırlıyoruz, önümüzdeki günlerde de Şırnak'tan öğrenciler misafirimiz olacak" dedi.

Şehrin tarihi, doğal ve turistik bölgelerini gezip, sinemaya giden öğrenciler Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nin bulunduğu Seyhan Baraj Gölü kıyısında da öğle yemeği yedi. Mangal başına geçen öğrenciler, Adana kebabı pişirdi, canlı müzik eşliğinde yemeklerini yedi. Halaylar çekip, türküler söyleyen öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Ahmet Zeki Gürkan Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title