Haberler

Siirt'te Tarihi Eserler Yaşatılacak

Güncelleme:

Siirt'te Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi ve Cumhuriyet Camisinin Restorasyon çalışmaları başladı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Restorasyon çalışmalarına başlanan, Peygamber Efendimizin halasının oğlu ve tabiinin büyüklerinden olan Şeyh Muhammed Münkedir'in türbesinin de yer aldığı, Şeyh Muhammed El Münkedir ile Cumhuriyet Camisinde Restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

İlk olarak Cumhuriyet Camisinde incelemelere başlayan Vali Tutulmaz, yapılan Restorasyon çalışmaları hakkında Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar, İl Müftüsü Faruk Arvas ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Çekül Vakfı il temsilcisi Ayhan Mergen'den de Cumhuriyet Caminin tarihçesi ile altında bulunan Sokul Ayn  su kanalı hakkında bilgi alan Vali Tutulmaz, bu su kanalının korunması  için nelerin yapılabileceğinin araştırılacağını söyledi.

Vali Tutulmaz, cami ve türbenin görünümünün ortaya çıkması için kamulaştırma yapılan çevredeki evleri de inceledi.

Vali Tutulmaz, Kültür ve medeniyet kenti,' Siirt ilimizin sahip olduğu tarihi değerlere sahip çıkarak, bu eserlerin tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmesi için hassasiyet gösterileceğini' belitti.

Tarihi eserlerin yaşatılması, Siirt'in tarihi açısından çok değerli olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz,"Siirt kadim tarihi ile bağrında birçok tarihi ve kültürel eser barındırmaktadır. Evliyalar diyarı İlimiz, inanç turizminin en gözde şehirlerinden biridir. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel zenginliği yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz."dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar ise yaptığı açıklamada; Restorasyon çalışmalarına 5 Kasım 2014 tarihinde başlandığını, tarihi camilerin orjinaline uygun olarak yapılacağını belirterek, Cumhuriyet Camisinin Restorasyonu için 965 bin tl, Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi için de 517 bin tl ödenek ile ihale edildiğini sözlerine ekledi.

Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Ayn Salip çeşmesi ve Siirt'in ilk oteli ile geçen yıl Restorasyonu tamamlanan Babuddarp camisinde incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, Ulus mahallesinde çocuklarla da bir araya gelerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.

Çocukların eğitim durumları hakkında bilgi alan Vali Tutulmaz, eğitimin önemine değinerek, çocuklara bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Tutulmaz Ayhan Mergen Faruk Arvas Siirt Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title