Haberler

Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Törenlerle Kutlandı

Siirt'te Cumhuriyet bayramı törenlerle kutlandıSİİRT'te, Cumhuriyet Bayramının 94'üncü yıl dönümü kutlamaları düzenlenen törenlerle kutlandı.

Siirt'te Cumhuriyet bayramı törenlerle kutlandı

SİİRT'te, Cumhuriyet Bayramının 94'üncü yıl dönümü kutlamaları düzenlenen törenlerle kutlandı. Siirt valisi Ali Fuat Atik, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenler için, "Bu alçaklar, Kurtuluş savaşında vatanımıza göz dikenlerin uyuyan hücreleridir"dedi.

"ALÇAKLAR, KURTULUŞ SAVAŞINDA VATANIMIZA GÖZ DİKENLERİN UYUYAN HÜCRELERİDİR"

Siirt'teki kutlamalar, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıve Vali Ali Fuat Atik'in tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Daha sonra eski Hükümet konağı önünde devam eden törene, Vali Ali Fuat Atik, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkıran, daire müdürleri, askeri erkan ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Protokolün halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ve öğrencilerin halk oyunları gösterinsinden sonra Vali Ali Fuat Atik, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. Vali Atik, Cumhuriyet bayramının bugün ülkenin her köşesinde, ortak bir coşku ve heyecan ile kutlandığını ifade ederek, "Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum"dedi. Düşman sadece dışarıda değil, içeride de hareket halinde olduğunu söyleyen Vali Atik, "Hatta pusudaki düşman, bazen satın aldıklarıyla, gelecek vaat ettikleriyle, aklını çeldikleriyle, bizdenmiş gibi görünerek de hareket edebiliyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsü işte böyle bir alçaklığın ürünüdür. Aklını kiraya vermiş, ekmeğini yediği ülkeye namlu çevirmiş Pensilvanya'lı katiller, Türk tarihinde eşi benzeri olmayan bir ihanet ve rezalete imza atmışlardır. Bu alçaklar, Kurtuluş savaşında vatanımıza göz dikenlerin uyuyan hücreleridir"dedi.

Siirt'teki kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Fuat Atik Siirt Politika Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

title