Haberler

Sıcaklık Artıyor Sahiller Dolup Taşıyor

Mersin'de hava sıcaklığı mevsim normalinin üzerinde seyrederken, sıcak ve güneşli hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Mersin'de hava sıcaklığı mevsim normalinin üzerinde seyrederken, sıcak ve güneşli hava hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaktan kaçıp, serinlemek isteyenlerin tercihi ise sahiller oluyor. Kentin turistik bölgelerinde tatilciler için 'Ramazan Ayı' için özel programlar hazırlanırken, başta oteller olmak üzere motel, pansiyon ve tatil sitelerinin şimdiden yüzde 95'lik doluluk oranına ulaştığı kaydedildi.

Turizm pastasındaki payını her yıl daha da arttıran Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesi, bu yıl da tatilcilerin adeta akınına uğradı. Sıcak ve güneşli havadan kaçıp, bir yandan serinleyip, diğer yandan da tatilin tadını çıkartmak isteyenlerin tercihinde ilk sıraya yerleşen belde faaliyet gösteren otellerin doluluk oranının da yüzde 95'e ulaştığı kaydedildi. Özellikle yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Atakent'te yoğunluk yaşandığı ifade edilirken, söz konusu yoğunluğun da kendisini başta ulaşımda da gösteriyor. Ramazan ayını sahil bölgelerinde ve denizde geçirmek isteyenler, tercihlerini yazlık, tatil köyü ve otelleri tercih ederken, rezervasyonlarda ise adeta patlama yaşandığı yorumu yapıldı.

Ramazan ayı öncesinde yaşanan hareketlilik sevindirici olduğunu kaydeden Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, "Otel ve benzeri yerlerin dışında Atakent'te 27 bin konut var. Beldeye gelen 'günü birlik' tatilcileri de hesaba katarsak beldenin günlük ziyaretçi sayısı 300 bin kişiyi geçiyor" dedi. Atakent'in tarihi, doğası, temiz denizi, altın sarısı kumu ve 13 kilometrelik kumsalı ile tatilciler için önemli bir cazibe merkezi olduğunu yorumununda bulunan Uslu, "Belediyenin imkanları sınırlı olsa da, buraya gelen herkesi el üstünde ağırlayacağımızdan ve tatilcilerin huzurlu bir Ramazan Ayı geçirebilmeleri için var gücümüzle çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Beldemize sadece yerli turist gelmiyor. Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika ve Fransa'dan da gelen çok sayıda turisti de burada ağırlıyoruz. Doğu Akdeniz'in turizm merkezi olmuş beldemize başta Atakentliler olmak üzere herkes sahip çıkmalı. Bu yıl, adeta insanları bunaltır hale gelen sıcak havalar, denizlerimizi ve sahillerimizi doldurdu. Otellerimizdeki doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı" ifadesini kullandı.

Uslu, doluluk oranında Ramazan öncesi dönemin de etkisinin olduğunu vurgulayarak, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

"Ramazan'ın, yaz aylarına denk geldiği her turizm sezonunda, Ramazan öncesinde yoğunluk yaşanırdı. Ancak bu yıl, her zamankinden daha fazla bir doluluk yaşıyoruz. Öyle ki, bu yıl adeta turizm patlaması yaşıyoruz. Otellerimiz haftalar öncesinden doldu. Böyle giderse, yaşadığımız yoğunluk Ramazanda da sürecek. Bizlerde Atekent Belediyesi olarak Ramazan'da 30 gün süresince tatil yapacak tatilcilerimize dolu dolu bir Ramazan programı hazırladık. Tüm tatilcilerimizi Ramazan ayında da beldemize tatil yapmaya davet ediyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Uslu Silifke Atakent Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title