Haberler

Sıcak Ramazan Ayında Stresli Şoförler Uyarıldı.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, sıcak ve uzun günlerde trafikte araç kullanmada sağlık sorunu olanların, stres yaşayacakların trafiğe çıkmaması veya trafiğe çıkacak ise aracın bir başkası tarafından...

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, sıcak ve uzun günlerde trafikte araç kullanmada sağlık sorunu olanların, stres yaşayacakların trafiğe çıkmaması veya trafiğe çıkacak ise aracın bir başkası tarafından kullanılması olası bir olumsuzluğu önleyeceğini söyledi Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, sıcak ve uzun günlerde trafikte araç kullanmada sağlık sorunu olanların, stres yaşayacakların trafiğe çıkmaması veya trafiğe çıkacak ise aracın bir başkası tarafından kullanılması olası bir olumsuzluğu önleyeceğini söyledi. Ramazan Ayının mevsim sıcaklarının 40 dereceye kadar çıktığı ve günün uzunluğunda oruç tutan şoförler uyarıldı. Ramazan Ayında bilhassa eve dönüş saatlerinde tampon tampona gidilmemesi gerektiğini belirten Memiş, "Takip mesafesine dikkat edelim. İlla da ben geçeceğim diye ısrar etmeyelim. Israr eden olursa da stresle ona el veya kol hareketi yapmayalım. Daha çok saygılı olalım ve trafik kurallarına daha çok özen göstererek önümüzdeki ve arkamızdaki araçlara da rehberlik edelim. En ufak bir olumsuzlukta korna çalmayalım" dedi.

-İŞ YERİNDEN MESAFEYE GÖRE ERKEN ÇIKALIM-

Eve dönüşlerde veya iftara yetişmek uğruna hız yapılamaması gerektiğini vurgulayan Memiş, "Mutlaka emniyet kemerini takalım ve yanımızdaki eş ve arkadaşlarımıza da taktıralım. İş yerinden ev veya iftar yapılacak mesafeye göre daha erken çıkarak (örneğin bir saat) zamanında erişim noktasına varmak için telaş yapmayalım. Yolda meydana gelebilecek bir olayda daha sakin ve saygılı konuşalım. Oruçlu olmanın stresi ile basit şeyleri büyüterek üzücü olaylara meydan vermeyelim" dedi ve şöyle devam etti:

"Ramazan ayında bilhassa akşam eve dönüşlerinde trafikte oruç tutan veya tutmayan araç kullanıcıları hep birlikte daha sakin ve daha saygılı olduğunda hem polisimiz ve hem de vatandaşlarımız daha çok rahatlayacaklar ve büyük şehrin stresini de yaşamayacaklardır. Çok sıcak ve uzun günlerde trafikte araç kullanmada sağlık sorunu olanların,stres yaşayacakların trafiğe çıkmaması veya trafiğe çıkacak ise aracın bir başkası tarafından kullanılması olası bir olumsuzluğu da önleyecektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İhsan Memiş Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title