Haberler

Seydişehir Belediyesi Kültürel Mirası Gün Yüzüne Çıkardı

Güncelleme:

Seydişehir Belediyesi yine bir ilke imza atarak Belediye Müzesi'ni vatandaşların ziyaretine sundu.

Belediye tarihi mirasa sahip çıkarak restore ettiği Seydişehir Belediyesi - Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve inşa ettiği Seydişehir Belediye Müzesi'nin ziyarete açılımını, ülkemiz için tarihi bir gün ve Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim 2013 'e denk getirdi.

Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesi'nin ziyarete açılışı Seydişehir Kaymakam Tuncay Sonel,Seydişehir Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık,Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Baro Temsilcisi Mehmet Koyuncuoğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, kurum müdürleri , basın mensupları ile yüzlerce vatandaşın geniş katılımı ile gerçekleşti.

Burada bir konuşma yapan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ;"Seydişehir Belediyesi olarak tarihimizi yaşatmak ve bu köklü mirasa sahip çıkmak amacıyla üç tane cumbalı evi satın alarak başladığımız uzun soluklu çalışmalarımız kapsamında restorasyonunu tamamladığımız Seydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini ziyarete açmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.İlçemizde olmayan böyle bir projeyi hizmet dönemimizde gerçekleştirmeyi Allah bizlere nasip etti. Bu müzenin oluşmasında, sanatıyla , emeğiyle, üstün becerileriyle bizlere sağladıkları önemli katkılarla emeklerini esirgemeyen emekli öğretmen Canan Gören Hanımefendiye, sandıklardan çıkarılan bağışların, mefruşat işlerinin dizaynını yapan Elmas Gürol Hanımefendi'yle birlikte önemli katkıları olan Neriman Kınacı Hanımefendiye ve yol arkadaşlarıma, personelime teşekkürler ediyorum. Gelecek nesillerimize ışık tutacak ve bölgemizde örnek olacak bu çalışmalarımızın oluşturulmasına bağışlarıyla değerli katkılar sağlayan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor; bu katkıların bundan sonra da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesinin çok güzel olduğunu, çok emek harcandığını belirten Kaymakam Tuncay Sonel ;" Eskiyi hatırlatma, kültüre sahip çıkma bakımından yapılan bu çalışmaları ve düzenlemeleri gerçekten çok önemsiyoruz.Bu güzel evin bu hale getirilmesinde başta Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesinin oluşturulmasında, dizayn edilmesinde gönüllü olarak büyük bir özveriyle çalışan eğitimci, sanatçı Can Gören ise Kaymakam Tuncay Sonel'in elinden plaketini aldıktan sonra yaptığı duygusal konuşmada şunları dile getirdi." Sanat gönüllere değen sihirli bir el. Buradaki çalışmalarımızla vefa borcumuzu ödediğimize inanıyorum. Bize bu olanağı sağlayan Belediye Başkanımız Sn. Abdulkadir Çat'a,gönül yoldaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Adile Baysal Kültür Sanat Evi'ni mefruşat dizaynını yapan Elmas Gürol plaketini şair, yazar Bahattin Paslı'nın elinden alırken;" kültürümüzün devam etmesine katkı sağlamak benim için çok büyük onurdu" dedi.Neriman Kınacı ise plaketini Kızılay Onursal Başkanı Tevfik Tatlı'dan alırken teşekkür etti.

Gösterdikleri yoğun ilgi ile Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini ziyaret eden yüzlerce vatandaş, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat' a tek tek teşekkür ederek;"Geçmişimize sahip çıktınız, bize yaşanmışlıklarımızı yaşattınız. Seydişehir'in tarihine altın harflerle geçecek tarihi bir hizmete daha imza attığınız için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah sizden razı olsun" dediler.Çocuklar da büyük bir meraklaSeydişehir Belediyesi- Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini gezdiler. Ziyaretçiler ayrıca oluşturulan ziyaretçi defterine de düşüncelerini yazma imkanı buldular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdulkadir Çat Tuncay Sonel Seydişehir 29 Ekim Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title