Haberler

Şevki Yılmaz'ın Atatürk'ün Hatırasına Hakaret Ettiği İddiası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Adliye sarayından görüntüler - Avukat Enver Aktaş'ın açıklamaları MANİSA - Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) tarafından "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlaması iddiası ile 1 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezası talebi ile görülen davanın ilk duruşması yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Adliye sarayından görüntüler - Avukat Enver Aktaş'ın açıklamaları MANİSA - Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) tarafından "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlaması iddiası ile 1 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezası talebi ile görülen davanın ilk duruşması yapıldı.Manisa Adliye Sarayı 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Şevki Yılmaz katılmazken, Şevki Yılmaz'ın avukatları Uğur Onur Bakır, Onur Taş ve Yusuf Korkusuz, Eğitim İş Sendikası avukatları Enver Aktaş ve Ünal Demirtaş katıldı.Mahkeme başkanı duruşmada tarafları dinledi. Şevki Yılmaz'ın avukatı Yusuf Korkusuz, iddiaları reddederek, davaya konu olan 'Selanikli dönmeler' söyleminin Mustafa Kemal Atatürk'ü kast etmediğini, suçun Mustafa Kemal Atatürk'ü ima edildiği yönünde yorumlandığını söyledi.Bakır, "Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede 'Selanikli dönmeler' ifadesi Mustafa Kemal Atatürk kastedildiği yorumlanmıştır. Üzerimize atılan suçu kabul etmiyoruz. Söylemlerde kasıt yoktur" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Şevki Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title