Haberler

Şevket Rado'ya Mektuplar

Güncelleme:

Orhan Veli Kanık, Ortay Rifat ve Melih Cevdet Anday'dan Şevket Rado'ya mektuplar

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Şevket Rado'ya Mektuplar, Türk şiirine "Garip Hareketi" ve sonrasıyla "çıkış"lar ve "yükseliş"ler sağlayan üç büyük şairin, Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday'ın şair, yazar, gazeteci ve yayıncı Şevket Rado'ya aşağı yukarı aynı yılları kapsayan bir dönemde yazılmış ve konuları büyük ölçüde ortaklık taşıyan mektuplarından oluşuyor.

Yıllarca saklanmış ve bir sahaf dikkatiyle gün ışığına çıkırılmış olan bu mektuplarda birçok bilinmeyen, birçok yanlış bilinen ve pek çok "gerçek hayat" var. Türk edebiyatı tarihinin bu dönemine ilgi duyan "cımbızcı"lar, Orhan Veli'nin La Fontaine çevirilerinin perde arkasını; Oktay Rifat'ın yayımlanmamış ve akıbeti "şimdilik" meçhul Ahmet adlı bir romanı ve Yaşayıp Ölmek Aşk ve Avarelik Üstüne Şiirler kitabıyla ilgili bilinmeyen bir yayıncılık serüvenini ve Melih Cevdet Anday'ın Ankara yıllarına ilişkin anılarında bile üstü kapalı geçilmiş kimi ayrıntıları bulacaklar...
Meraklı ve sadık edebiyat okurları ise üç şairin mektup yapraklarına gizlenmiş dünyasında, bir ortak dostluğun rehberinde, özel resimler ve tıpkıbasımlarla donanmış bu "belgesel" aracılığıyla gezinecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Yayınları Melih Cevdet Anday Orhan Veli Kanık Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title