Haberler

"Sevgiyi Çizdiler, Sevgiyi Yazdılar"

Güncelleme:

Yarışmalara Türkiye'nin çeşitli illerinden 1000'e yakın karikatür ve yüzlerce öykü katıldı. Yarışmanın ödül töreni, 6 Haziran 2017'de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti.


Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin Aydın Doğan Vakfı iş birliğiyle 10. kez düzenlediği karikatür yarışmasında ve Doğan Egmont Yayıncılık iş birliğinde 9.kez düzenlediği öykü yarışmasında dereceye giren genç çizerlere ve yazarlara ödülleri Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde verildi.

Karikatüre ilgi duyan bir kuşağın oluşması ve geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2006 yılında Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından başlatılan ve Aydın Doğan Vakfı'nın gençlerin yaratıcılığını teşvik etmek, onlara olaylara farklı açılardan bakmayı ve hoşgörüyü öğretmek amacıyla desteklediği karikatür yarışmaları ve sergilerinin onuncusu olan "Sevgi" temalı karikatür yarışmasında, dereceye giren yarışmacıların karikatürleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Aydın Doğan Vakfı tarafından albüm haline getirilerek yarışmacılara dağıtıldı.

Yarışmaya gönderilen eserleri, karikatür sanatçıları Aziz Yavuzdoğan, Gürcan Özkan, Kaan Saatci, Piyale Madra, Raşit Yakalı, Tan Oral, Yaratıcı Çocuklar Derneği Karikatür Yarışmaları Koordinatörü İbrahim Tapa, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ile Yönetim Kurulu Üyesi Havva Tapa'dan oluşan jüri değerlendirdi.

Yazmaya ilgi duyan bir kuşağın oluşması ve geleceğin yazarlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2007 yılında Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından başlatılan ve Doğan Egmont Yayıncılık iş birliğinde sürdürülen öykü yarışmasının dokuzuncusu olan "Sevgi Hikayeleri" konulu öykü yarışmasında ödül ve mansiyon alan yarışmacıların öyküleri, Doğan Egmont Yayıncılık tarafından basılarak yarışmacılara dağıtıldı. Kitabın kapağında 9. ve 10. sınıfların Birincisi olan Derin Deniz Büyükdoğan'ın karikatürüne yer verildi.

Törene katılan yazarlar ve karikatür sanatçılarıyla da tanışan öğrenciler ödüllerini Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'nın elinden aldılar.

Törenin açılış konuşmasında Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa "Sevginin olduğu yerde barış vardır. Barış içinde, sevgi dolu bir dünya istiyorsak sevmeyi öğrenmeli, öğretmeliyiz. Sevgiyle büyütülen mutlu çocuklar, sevmeyi bilen mutlu bireylerin, ailelerin, toplumların ve barış içinde yaşayan bir dünyanın temelini oluşturur." mesajını verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Donald Trump Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title