Haberler

Sevag Balıkçı İçin Basın Açıklaması

Batman'ın Kozluk ilçesinde 24 Nisan 2011'de jandarma karakolunda askerlik yaptığı sırada bir erin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Balıkçı davası nedeni ile Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde açıklama yapıldı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 24 Nisan 2011'de jandarma karakolunda askerlik yaptığı sırada bir erin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Balıkçı davası nedeni ile Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde açıklama yapıldı.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görülen dava öncesi nizamiye önünde basın açıklama yapan Nor Zartonk İnisiyatifi, Diyarbakır Barosu, Barış Anneleri İnsiyatifi ve kitle örgütleri, davanın takipçisi olacaklarını açıkladı. Nor Zartonk İnisiyatifi adına açıklama yapan Umut Utku Aktaş, kışlada kaza veya şaka ile öldüğü ya da intihar ettiği söylenen askerlerin büyük çoğunluğunun Kürt, Alevi ve Ermeni olmasının tesadüf olmadığını öne sürerek, "Bir Ermeni'nin 24 Nisan günü öldürülmesi tesadüf. Peki bir askerin 24 Nisan'da bir Ermeni ile şakalaşması, silahı ona doğrultması, kaza ile ateş alması da mı tesadüf? Bu kadar tesadüfü adil bir mahkemenin araştırması gerekirdi, araştırmadılar. Savcılar, Savag'ın avukatlarının tüm taleplerini reddettiler. Sevag davasında askeri mahkemenin 'Evet askerde bir Ermeni genç, Ermeni olduğu için kasten öldürülmüştür' hükmünü vermeyeceği çok açıktır. Kışla cinayetlerinin son bulması adaletin tesisi ile yani askeri mahkemelerin kaldırılıp yargılamaların bağımsız sivil mahkemelerce yapılmasıyla mümkündür. Türkiye ve dünya kamuoyunu, hukukçuları, insan hakları savunucularını Sevag'ın öldürülmesinin ardındaki gerçekleri açığa çıkartılması için dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Aktaş bu topraklarda barışın, özgürlüğün, eşitliğin ve kardeşliğin mücadelesini yükseltmek, Sevag'ı unutturmamak ve ailesi ile dayanışma için herkesi alanlara çağırdıklarını belirtti. Aktaş, "Bugün taleplerimiz reddedilse, cinayet örtbas edilmeye çalışılsa dahi bizler adalet talep etmeye, katillerden hesap sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise, askerlerin intiharlarında büyük artış yaşandığını belirterek, "Kamuoyu kuşku içinde ve tatmin olmamıştır. Farklı din, kültür ve mezheplere ait askerlerin, askerde intihar ettiği söylenmesi tatmin etmemektedir. Sevag ile ilgili ailenin ve avukatlarının kuşku ve iddiaları var. Sevag'ın davası bir fırsattır, tam bir soruşturma yapılarak adil bir hükmün verilmesi bütün bu intihar iddialar içinde önemlidir. Yetkililerden bu tür intihar olaylarının bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Umut Utku Kozluk Batman Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title