Haberler

Seta'dan 2013'te Eğitim Çalıştayı

SETA, vakfın toplantı salonunda gerçekleştirdiği "2013'te Eğitim Çalıştayı" ile eğitimle ilgili bürokratlar, akademisyenler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bir araya getirdi Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin: "Öğrencilerin başörtüsü takmasıyla ilgili şu anda ders bazlı, tuhaf,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, "Öğrencilerin başörtüsü takmasıyla ilgili şu anda ders bazlı, tuhaf, benim de tasvip etmediğim bir uygulama söz konusu. Bu gündemimizde" dedi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), vakfın toplantı salonunda gerçekleştirdiği "2013'te Eğitim Çalıştayı" ile eğitimle ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bir araya getirdi.

Müsteşar Tekin, 2002'den beri özellikle eğitim alanında önemli değişikliklere imza attıklarını, AK Parti iktidarıyla başlayan dönüşüm sürecinin meyvelerini vermeye başladığı dönemde ise tartışmaların yoğunlaştığını ifade etti.

2013'te yapılan önemli değişiklikleri hatırlatan Tekin, 15 gündür 81 ildeki geri bildirimlerin değerlendirmesini yaptıklarını, bu kapsamda da büyük oranda pozitif tepkilerle karşılaştıklarını söyledi.

-Dershanelerin dönüştürülmesi

Güven-Der Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Kılcı'nın Bakanlıkla yılın ilk yarısında iletişim kurmakta zorlandıklarını savunarak, "Dershaneler konusunda yaşananların yaşanmaması mümkündü. O zaman iletişim kurulsaydı çok daha sağlıklı şeyler yapılabilirdi" sözleri üzerine Tekin, dershanelerle ilgili Bakanlığın temmuz ayından itibaren bir analiz yapıldığını ve kasım ayı başında hükümetin bu konudaki programını öğrenip daha sonra piyasada sektörün düşüncelerini alıp hazırlayacakları bir süreci 2014 başına kadar planladıklarını ifade etti.

Tekin, "Bu tartışmanın bu hale gelmesi Zaman gazetesinin attığı manşet nedeniyle. Zaman gazetesi, bu çalışmaları yapacağımızı bilmesine rağmen bu çalışmalar nihayete ermiş, parlamentoya sevk edilecek bir tasarı diye bunu sununca ipler koptu" diye konuştu.

Ortaöğretime geçiş sistemiyle alakalı olarak yaklaşık 4 ay boyunca öğrenciler, veliler, özel okullar ve diğer ilgililerle görüştüklerini aynı şekilde dershanelerle ilgili de aynı yöntemin sürdürülmesinin planlandığını kaydeden Tekin, 2 ay boyunca sektörde söyleyecek sözü olan herkesle görüşeceklerini belirtti.

Tekin, okullardaki başörtüsü uygulamalarına da değinerek, "Öğrencilerin başörtüsü takmasıyla ilgili şu anda ders bazlı, tuhaf, benim de tasvip etmediğim bir uygulama söz konusu. Bu gündemimizde" dedi.

-Özel okullarda kontenjan sorunu

Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan da 66 aylıklarla ilgili alınan kararlar, program, kıyafet esnekliği, öğrenci andının kaldırılması gibi değişiklikleri takdir ettiklerini ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminden de memnun olduklarını bildirdi.

Ancak dershanelerin okullara dönüştürülmesi konusunda ciddi endişeleri bulunduğunu söyleyen Gülan, şu an özel okulların doluluk kapasitesinin yüzde 50'nin altında olduğunu ve bu dönüşümle birlikte sistemin olumsuz şekilde etkileneceğini savundu.

-Okullarda başörtüsü

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Özer, eğitim sistemiyle ilgili problemlerin yanı sıra öğretmen açığı, öğretmen atamaları ve öğretmen yetiştirme sorunlarına dikkati çekti. Okullarda başörtüsü takılması izninin bazı derslerle sınırlandırılmasının özgürlüğü daralttığını ifade eden Özer, bu yıl bu sorunun çözümleneceğini umduğunu söyledi.

SETA Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar Direktörü Bekir Gür ise Türkiye'de daha önce hiç tartışılmadığı kadar eğitim ve eğitimin niteliğinin gündeme getirilmesi ve sivil toplum örgütlerinin de bu tartışmaların içinde yer almasının önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin eğitim konusunda cesur adımlar atan bir ülkeye dönüştüğünü ifade eden Gür, "Biz yeni Türkiye'nin ihtiyaçlarını düşünerek neler yapılması gerektiğini konuşmalıyız. Sorun değil çözüm odaklı tartışmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

-Eğitimin sorunları tartışıldı

Eğitimde demokratikleşme, öğretmen yetiştirme stratejisi ve atamalar, ortaöğretime geçişte yeni düzenleme, dershanelerin dönüştürülmesi, geçen ay açıklanan PISA 2012 sonuçları başta olmak üzere eğitimle ilgili yıl boyunca yaşanan gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Çalıştay'a bürokratlar, akademisyenler, sendika ve sivil toplum örgütleriyle medya mensupları katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Tekin Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title