Haberler

Şenocak: "Türkiye Bir Ayıptan Daha Kurtuldu"

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, başörtüsü yasağı ve ilkokullarda 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu düzenlemeyle Türkiye, vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulmuş oldu" dedi.

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, başörtüsü yasağı ve ilkokullarda 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu düzenlemeyle Türkiye, vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulmuş oldu" dedi.

Özgürlüklerin önünü tıkayan, vesayetçi, antidemokratik ve darbe kalıntısı yasakların ortadan kaldırılmasına imkan sağlayan düzenlemenin, ülkemizin olgun bir demokrasiye kavuşması açısından önemli bir adım olduğunu söyleyen Şenocak, şöyle konuştu: "Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak yıllardır kararlı bir şekilde mücadele ettiğimiz, talep ettiğimiz ve eylemlilik süreci geliştirdiğimiz, son olarak da 10 milyon imza kampanyası sonrasında toplanan 12 milyon 300 bin imzayı hükümet yetkililerine sunarak çözüm beklediğimiz ve 18 Mart'ta başlattığımız sivil itaatsizlik eylemiyle fiilen son verdiğimiz yasağın hukuken de kaldırılması, bizleri, teşkilatımızı ve bu yasağın kaldırılmasında katkısı olan milletimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu kararla Türkiye, vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulmuş oldu."

Kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle başörtüsü özgürlüğünün hukuken teminat altına alındığını ifade eden Şenocak, Türkiye'nin sadece 82 model militarist bir yönetmelikten kurtulmuş olmadığını bundan daha önemli olarak özgürlükçü, insan haklarına ve insan onuruna daha fazla önem veren, yeni ve yıkılmaz bir demokratik iradeyi de hayata geçirdiğini kaydetti.

BİR BIYIK BEŞ KURAL

Kamuda kılık kıyafet düzenlemesinin başörtüsü ile sınırlı tutulmasını bir eksiklik olarak gördüklerini belirten Şenocak, şunları söyledi: "Erkek kamu görevlilerinin de takım elbise, kravat, saç, sakal ve bıyık tanımlaması gibi yasaklardan kurtarılması için mücadelemiz devam edecektir. Zira yürürlükte olan ve bir bıyık için beş kural koyan yönetmelik çağdışıdır. İnsana ve öğretmene değer vermemektedir."

TOPLUMUN BİRLEŞMESİNE DEĞİL AYRIŞMASINA NEDEN OLUYORDU

Tek tip adam yetiştirmenin ritüeli olan andımız uygulamasının kaldırılmasına da değinen Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlkokulda çocuklara her sabah okutulan andımızın kaldırılması gerektiğini sık sık ifade ettik. Bunun hem pedagojik hem de demokratik gerekçelerini sürekli dile getirdik; bu ülkenin çocuklarını olduğu gibi kabul etmeyen, kimliklerini kendi zihinlerinde tartışılır hale getiren bu uygulamanın toplumun birleşmesine değil, ayrışmasına neden olduğunu defalarca vurguladık. Bu uygulamanın kaldırılmış olmasını, ülkemizin geleceği açısından isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz. Böylece yüzyıla yaklaşan bürokratik vesayetin yıkılışına ve özgürleştirici yeni devlet anlayışının inşasına katkı sağlayan ve öncülük edenlere teşekkür ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahim Şenocak Memur Sen Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title